Oudergids - Puber

.. / Puber / Vrije tijd

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Gehoorschade

Lawaai en hoge tonen, bijvoorbeeld door mp3-spelers en luide muziek kunnen onherstelbare gehoorschade aanrichten. Hoe voorkom je dat je puber lawaaidoof wordt? (Meer...)

Uitgaan

Veilig uitgaan

Als je puber wil gaan stappen, is het goed om afspraken te maken over het vervoer en hoe je kind veilig uit kan gaan. Wat spreek je af met je kind? (Meer...)

Uitgaan

Uitgaansgeweld

Je puber kan te maken krijgen uitgaansgeweld. Wat bespreek je voor het stappen en wat moet je kind doen als hij in aanraking komt met (seksueel) uitgaansgeweld? (Meer...)

Uitgaan

Kroeg en discotheek

Jongeren gaan graag naar de kroeg en discotheek, waar ze in aanraking komen met alcohol, drugs en roken. Wat zijn de regels en wat bespreek je met je puber? (Meer...)

Uitgaan

Uitgaan op welke leeftijd

Pubers willen vanaf een bepaalde leeftijd uitgaan, maar jij bepaalt zelf vanaf welke leeftijd dat mag. Wat bespreek je met je kind en wat als je kind nog geen 16 is? (Meer...)

Uitgaan

Hoe laat thuis

Het is verstandig om duidelijke afspraken te maken over hoe laat je kind thuis moet zijn na het stappen. Wat spreek je af en hoe komt je kind weer veilig thuis? (Meer...)

Uitgaan

Talent hebben

Jong talent is er in overvloed. Maar in de pubertijd ontdekken jongeren waar ze echt een gave voor hebben. Hoe steun je je kind in het vinden van zijn talent? (Meer...)

Hobby's en muziek

Hobby's en muziek

Een hobby kan je kind helpen ontspannen, denk aan muziek of gamen. Wat zijn leuke opties voor je puber en waarom is muziek maken een goede hobby voor je kind? (Meer...)

Hobby's en muziek

Op vakantie

Je puber wil misschien niet meer met jou op vakantie, maar liever met vrienden weg. Hoe weet je of je kind daar klaar voor is en hoe bereid je de vakantie goed voor? (Meer...)

Vakantie

Schoolvakanties

Je kind mag in principe niet buiten de schoolvakanties op vakantie, de data daarvan worden voornamelijk bepaald door de overheid. Hoe vraag je een vrijstelling aan? (Meer...)

Vakantie

Activiteiten in de vakantie

Of je puber nu met jou mee gaat op vakantie of met vrienden weggaat, er zijn zat leuke activiteiten om te doen. Welke activiteiten zijn leuk voor je puber? (Meer...)

Vakantie

Tips voor vertrek

Een goede voorbereiding voor je op vakantie gaat is belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je voor vertrek alles hebt geregeld en niets bent vergeten? (Meer...)

Vakantie

Tips voor onderweg

Een lange reis met de auto, trein of het vliegtuig kan saai zijn voor kinderen. Met welke tips voor onderweg voorkom je dat en hoe voorkom je wagenziekte? (Meer...)

Vakantie

Reisziekte

Reisziekte zoals wagenziekte of zeeziekte, wordt veroorzaakt door een verstoord evenwichtsorgaan. Hoe herken je het en hoe voorkom en behandel je reisziekte bij kind? (Meer...)

Vakantie

Vakantiekampen

Als je zelf niet op vakantie kunt is een vakantiekamp een optie voor je puber. Hoe kies je een vakantiekamp uit en zijn er ook opties voor kinderen met een beperking? (Meer...)

Vakantie

Verre reizen

Als je met je puber verre reizen gaat maken, moet je je goed voorbereiden. Hoe bereid je je goed voor op de reis naar en aankomst in het vakantieland? (Meer...)

Vakantie

Aangepaste vakantie

De zoektocht naar een aangepaste vakantie voor je kind kan moeilijk zien. Hoe en waar vind je betrouwbare vakantieadressen voor je kind met een beperking? (Meer...)

Vakantie

Ziektes in het buitenland

In het buitenland komen ziektes voor die we in Nederland niet hebben. Hoe voorkom je dat jij of je puber besmet raakt en wat moet je doen bij diarree? (Meer...)

Vakantie

Zelfstandig op vakantie

Als je puber zelfstandig op vakantie wil is het goed om daar duidelijke afspraken over te maken. Wat spreek je af en wat bespreek je voor je kind op vakantie gaat? (Meer...)

Vakantie

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.