Oudergids - Puber

.. / Puber / Media

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Regels mediagebruik pubers

Regels, zoals eerst het huiswerk afmaken, helpen pubers bewuster omgaan met media. Welke afspraken en maatregelen maak je met je puber over mediagebruik? (Meer...)

Regels mediagebruik pubers

Adviezen mediagebruik pubers

Pubers kunnen nog niet altijd overzien wat de gevolgen van mediagebruik kunnen zijn. Welke adviezen zijn er voor het mediagebruik van pubers? (Meer...)

Adviezen mediagebruik pubers

Huiswerk gaat voor

Om te voorkomen dat social media gebruik ten koste gaat van het huiswerk van je kind, moet je goede afspraken maken. Hoe praat je daarover met je puber? (Meer...)

Huiswerk gaat voor

Seks in de media

Of het zien van seks in de media schadelijk is voor pubers, hangt af van de seksuele opvoeding die ze krijgen. Hoe en wanneer praat je over porno met je kind? (Meer...)

Seks in de media

Online gok-sites

Online gok-sites zijn bedoeld voor 18 jaar en ouder, maar er is geen controle. Je kind kan dus alsnog gokken en geld uitgeven. Hoe praat je daarover met je puber? (Meer...)

Online gok-sites

Foto's op internet

Aan het delen van foto's op internet zitten risico's vast. Waar moet je kind op letten en waar kun je zelf op letten? (Meer...)

Foto's op internet

Foto's van je kind op school

Scholen mogen niet zonder toestemming foto’s van je kind verspreiden. Vanaf wanneer bepaalt je kind dat zelf en wat doe je als het zonder toestemming gebeurt? (Meer...)

Foto's van je kind op school

Pubers en privacy

Pubers hebben behoefte aan privacy, dat is normaal en gezond. Wat is normaal en hoe praat je met je kind over (online) privacy, bijvoorbeeld op social media? (Meer...)

Pubers en privacy

Smartphoneverslaving

Veel jongeren zijn vaak met hun smartphone bezig. Hoe herken je een smartphoneverslaving en wat doe je als je kind het smartphonegebruik wil minderen? (Meer...)

Smartphoneverslaving

Televisie kijken

Peuters vinden het leuk om tv te kijken. Een peuter kan echt nog niet van fantasie scheiden. Hoe ga je hiermee om? (Meer...)

Televisie kijken

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959