Oudergids - Puber

.. / Puber / Vrije tijd

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Op vakantie

Je puber wil misschien niet meer met jou op vakantie, maar liever met vrienden weg. Hoe weet je of je kind daar klaar voor is en hoe bereid je de vakantie goed voor? (Meer...)

Op vakantie

Schoolvakanties

Je kind mag in principe niet buiten de schoolvakanties op vakantie, de data daarvan worden voornamelijk bepaald door de overheid. Hoe vraag je een vrijstelling aan? (Meer...)

Schoolvakanties

Activiteiten in de vakantie

Of je puber nu met jou mee gaat op vakantie of met vrienden weggaat, er zijn zat leuke activiteiten om te doen. Welke activiteiten zijn leuk voor je puber? (Meer...)

Activiteiten in de vakantie

Tips voor vertrek

Een goede voorbereiding voor je op vakantie gaat is belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je voor vertrek alles hebt geregeld en niets bent vergeten? (Meer...)

Tips voor vertrek

Tips voor onderweg

Een lange reis met de auto, trein of het vliegtuig kan saai zijn voor kinderen. Met welke tips voor onderweg voorkom je dat en hoe voorkom je wagenziekte? (Meer...)

Tips voor onderweg

Reisziekte

Reisziekte zoals wagenziekte of zeeziekte, wordt veroorzaakt door een verstoord evenwichtsorgaan. Hoe herken je het en hoe voorkom en behandel je reisziekte bij kind? (Meer...)

Reisziekte

Vakantiekampen

Als je zelf niet op vakantie kunt is een vakantiekamp een optie voor je puber. Hoe kies je een vakantiekamp uit en zijn er ook opties voor kinderen met een beperking? (Meer...)

Vakantiekampen

Verre reizen

Als je met je puber verre reizen gaat maken, moet je je goed voorbereiden. Hoe bereid je je goed voor op de reis naar en aankomst in het vakantieland? (Meer...)

Verre reizen

Aangepaste vakantie

De zoektocht naar een aangepaste vakantie voor je kind kan moeilijk zien. Hoe en waar vind je betrouwbare vakantieadressen voor je kind met een beperking? (Meer...)

Aangepaste vakantie

Ziektes in het buitenland

In het buitenland komen ziektes voor die we in Nederland niet hebben. Hoe voorkom je dat jij of je puber besmet raakt en wat moet je doen bij diarree? (Meer...)

Ziektes in het buitenland

Zelfstandig op vakantie

Als je puber zelfstandig op vakantie wil is het goed om daar duidelijke afspraken over te maken. Wat spreek je af en wat bespreek je voor je kind op vakantie gaat? (Meer...)

Zelfstandig op vakantie

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.