Oudergids - Puber

.. / Puber / Opvoeden

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Seksuele opvoeding

Seksuele opvoeding gaat naast seksualiteit ook over liefde en zeggen wat je wel en niet wilt. Hoe geef je seksuele opvoeding aan je puber en waarom is het belangrijk? (Meer...)

Seksuele opvoeding

Seksuele voorlichting

Met je kind over seksualiteit praten is niet altijd makkelijk. Wat moet je kind weten en hoe geef je voorlichting? (Meer...)

Seksuele voorlichting

Seksverslaving

Jongeren in de puberteit krijgen interesse voor seks. Je kind is niet meteen seksverslaafd als het vaak aan seks denkt of een pornosite bezoekt. Wanneer is je kind wel seksverslaafd? (Meer...)

Seksverslaving

Veilig vrijen

Als je kind toe is aan een seksuele relatie, is het belangrijk dat hij weet hoe je veilige seks hebt. Wat is veilig vrijen en hoe heb je het daarover met je kind? (Meer...)

Veilig vrijen

Verantwoordelijkheid meiden

Je dochter is zelf verantwoordelijk voor het voorkomen van een soa of zwangerschap. Hoe help je meiden daarbij en wat doe je als het toch is misgegaan? (Meer...)

Verantwoordelijkheid meiden

Verantwoordelijkheid jongens

Je zoon is zelf verantwoordelijk voor het voorkomen van een soa of zwangerschap. Hoe help je jongens bij die verantwoordelijkheid en wat bespreek je met je zoon? (Meer...)

Verantwoordelijkheid jongens

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.