Oudergids - Puber

.. / Puber / Voeding

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Drie maaltijden

Het verzorgen van drie maaltijden per dag is het minste wat je kan doen om te zorgen dat je kind voldoende gezond eet. Waar kun je op letten bij de drie maaltijden? (Meer...)

Drie maaltijden

Groente en fruit

Pubers hebben elke dag groente en fruit nodig, maar houden hier niet altijd van. Hoe zorg je dat je groente en fruit lekkerder maakt voor je kind? (Meer...)

Groente en fruit

Gezonde voeding

Voor pubers in de groei is het heel belangrijk dat ze drie gezonde maaltijden per dag krijgen. Hoe zorg je voor gezonde voeding en wat kan de Schijf van Vijf hierin betekenen? (Meer...)

Gezonde voeding

Tussendoortjes

Je kunt je kind het best maximaal vier keer per dag een tussendoortje geven. Wat kun je geven en hoeveel moet je bewegen om deze tussendoortjes weer weg te werken? (Meer...)

Tussendoortjes

Extra vitamines

Soms hebben kinderen extra vitamines nodig. Wanneer zijn welke extra vitamines raadzaam? (Meer...)

Extra vitamines

Vegetarisch

Bij vegetarisch eten eet je geen vlees of vis meer. Hoe krijgt je kind toch voldoende ijzer en vitamine B12 binnen? (Meer...)

Vegetarisch

Veganistisch

Bij veganistisch eten laat je alle dierlijke producten weg, ook eieren en zuivel. Welke voedingsstoffen heeft je kind extra nodig bij een veganistisch dieet? (Meer...)

Veganistisch

IJzertekort

Als je kind bleek is, snel moe en buiten adem, kan het een ijzertekort hebben. Wat kan het gevolg zijn van een ijzertekort en hoe kun je dit voorkomen? (Meer...)

IJzertekort

Voedselallergie

Een voedselallergie wordt veroorzaakt door eiwitten die in bepaalde voeding voorkomen. Welke voeding is dit, wat zijn de klachten en wat kun je doen? (Meer...)

Voedselallergie

Lactose-intolerantie

Lactose is een melksuiker dat in moedermelk en zuigelingenvoeding zit en een intolerantie kan veroorzaken. Hoe ontstaat dit, wat zijn de klachten en wat kun je doen? (Meer...)

Lactose-intolerantie

Glutenintolerantie

Gluten is een mengsel van eiwitten die voorkomen in bepaalde granen en die een intolerantie kunnen verzoorzaken. Wat zijn de klachten en wat kun je doen? (Meer...)

Glutenintolerantie

Sportvoeding

Kinderen die aan sport doen, hebben een evenwichtige voeding nodig. Welk eten en drinken is dan het beste? (Meer...)

Sportvoeding

Ramadan en Suikerfeest

Vasten tijdens de Ramadan kan erg lastig zijn voor je puber. Hoe begeleid je je kind daarbij en welke afspraken kun je maken over eten op het Suikerfeest? (Meer...)

Ramadan en Suikerfeest

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.