Oudergids - Puber

.. / Puber / Wonen en werken

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Werkomstandigheden

Er zijn regels over werkomstandigheden voor jongeren met een bijbaan. Wat mag je kind wel en niet doen en hoeveel uren en dagen mag je kind werken? (Meer...)

Werkomstandigheden

Wonen met een beperking

Als je kind een beperking heeft kan het nodig zijn om aanpassingen te doen in huis. Waar kun je aanpassingen aanvragen en wat als je kind op zichzelf wil gaan wonen? (Meer...)

Wonen met een beperking

Op kamers

Als je kind uit huis wil, gaat het waarschijnlijk op kamers wonen. Hoe kan je kind aan een studentenkamer komen en waarom zijn kamers vaak erg duur? (Meer...)

Op kamers

Bijbaantje en vakantiewerk

Vanaf 13 jaar mag je kind een bijbaantje of vakantiewerk doen voor minimumjeugdloon. Hoeveel uur per week mag je kind werken en wat als je kind nog geen 13 is? (Meer...)

Bijbaantje en vakantiewerk

Solliciteren

Als je kind een bijbaan wil, moet het solliciteren of een open sollicitatie sturen. Waar let je op in een vacature en hoe maakt je kind een goede indruk? (Meer...)

Solliciteren

Vrijwilligerswerk

Door vrijwilligerswerk leert je puber waar het goed in is en het kan ook een opstapje zijn naar betaald werk. Waar vind je kind passend vrijwilligerswerk? (Meer...)

Vrijwilligerswerk

Zelf geld verdienen

Als je kind zelf geld gaat verdienen, kan dat invloed hebben op de studiefinanciering en de kinderbijslag. Waar moet je kind nog meer rekening mee houden? (Meer...)

Zelf geld verdienen

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.