Oudergids - Puber

.. / Puber / Opvoeden

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Voorbehoedsmiddelen

Voorbehoedsmiddelen helpen zwangerschap en soa’s te voorkomen. Welke voorbehoedsmiddelen zijn er en hoe help je je dochter de juiste anticonceptie kiezen? (Meer...)

Voorbehoedsmiddelen

Condoom

Het condoom is het enige middel dat naast zwangerschappen ook soa’s voorkomt. Wat zijn de voor- en nadelen van condooms en hoe weet je kind of een condoom veilig is? (Meer...)

Condoom

Pil

Met de anticonceptiepil voorkomt je dochter een zwangerschap, maar geen soa’s. Hoe werkt de pil en wat zijn de voor- en nadelen van het slikken van de pil? (Meer...)

Pil

Spiraal

Het spiraaltje beschermt je dochter tegen zwangerschap, maar niet tegen soa’s. Hoe werkt het spiraaltje en wat zijn de voor- en nadelen van deze anticonceptiemethode? (Meer...)

Spiraal

Morning-afterpil

De morning-afterpil is een noodpil die je dochter kan nemen als ze onveilige seks heeft gehad. Wat moet ze weten over de morning- afterpil en is er een alternatief? (Meer...)

Morning-afterpil

Natuurlijke methoden

Naast voorbehoedsmiddelen zijn er andere, onveilige, manieren om zwangerschap te voorkomen. Welke manieren zijn dat en waarom moet je kind daar niet voor kiezen? (Meer...)

Natuurlijke methoden

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.