Oudergids - Puber

.. / Puber / Genotmiddelen

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Alcoholgebruik

Het drinken van alcohol kan de ontwikkeling van de hersenen van jongeren negatief beïnvloeden. Hoe praat je over drank met je kind en wanneer moet je je zorgen maken? (Meer...)

Alcoholgebruik

Drinkgedrag

Als ouder heb je invloed op het drinkgedrag van je puber, regels stellen werkt. Wat spreek je af en waarom kun je hem beter niet thuis aan alcohol laten wennen? (Meer...)

Drinkgedrag

Regels en afspraken over drank

Of je kind al mag drinken of niet; duidelijk regels en afspraken geven houvast. Hoe help je je kind verstandig om te gaan met drank? (Meer...)

Regels en afspraken over drank

Alcoholpromillage

In een standaardglas drank zit circa 10 gram alcohol, maar het alcoholpromillage verschilt tussen mannen en vrouwen. Waarom is dat zo en waar vind je meer informatie? (Meer...)

Alcoholpromillage

Te jong te veel drinken

Te jong te veel drinken verstoort de ontwikkeling van de hersenen en zorgt voor minder goede school-studie-en werkprestaties. Wat is comazuipen en wat kun je doen? (Meer...)

Te jong te veel drinken

Alcoholschade

De hersenen van je kind blijven zich ontwikkelen tot 24 jaar. Alcoholschade kan die ontwikkeling in de weg staan. Welke delen ontwikkelen zich nog tijdens de pubertijd? (Meer...)

Alcoholschade

Alcohol en groepsdruk

Om je puber weerbaar te maken tegen drankgebruik onder groepsdruk is het belangrijk om het te leren een weloverwogen keuze te maken. Hoe help je je kind daarbij? (Meer...)

Alcohol en groepsdruk

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.