Oudergids - Puber

.. / Puber / Sport en beweging

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Vrije tijd en sport

Door te sporten voel je je fit en vrolijk, het is belangrijk dat jij en je je puber beweging krijgen in jullie vrije tijd. Hoe help je je kind een leuke sport uitkiezen? (Meer...)

Vrije tijd en sport

Gezondheid en bewegen

Voldoende beweging is goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je kind. Wat kun je doen om de gezondheid van je kind te bevorderen en het bewegen te stimuleren? (Meer...)

Gezondheid en bewegen

Veilig sporten

Sporten is goed voor je kind, met veilig sporten voorkomt je kind blessures. Hoe kiest je kind een sport uit en wat is belangrijk bij veilig sporten? (Meer...)

Veilig sporten

Sport

Sporten is niet alleen goed voor de conditie van je kind, maar ook voor sociale contacten. Waar kan je kind sporten en wat als je het niet kunt betalen? (Meer...)

Sport

Bescherming en blessures

Bij sporten bestaat er een kans op ongelukken en blessures, goede begeleiding en beschermende kleding is belangrijk. Hoe voorkom je blijvende schade bij je kind? (Meer...)

Bescherming en blessures

Skateboarden en skaten

Als je kind wil skateboarden, skaten of waveboarden kun je beschermingsmaatregelen nemen. Hoe zorg je dat je kind veilig kan skaten en goed beschermd is? (Meer...)

Skateboarden en skaten

Beweegtips

Om gezond en fit te blijven, moet je puber voldoende bewegen. Hoe kun je dit stimuleren en wat is het calorieverbruik tijdens bewegen? (Meer...)

Beweegtips

Winnen en verliezen

Van spel en sport leren pubers dat je kunt winnen en verliezen, sommige pubers kunnen slecht tegen hun verlies. Hoe leer je je kind omgaan met verliezen? (Meer...)

Winnen en verliezen

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.