Oudergids - Puber

.. / Puber / Genotmiddelen

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

GHB

GHB is een vloeistof of poeder dat een ontspannen gevoel geeft. Wat zijn de risico's? (Meer...)

GHB

Drugsgebruik

Als je kind wil experimenteren met drugs, kun je dat als ouder niet tegenhouden. Wat zijn de risico's, wat kun je doen en wanneer moet je je zorgen maken? (Meer...)

Drugsgebruik

Blowen

Blowen is het roken van hasj of wiet in een soort sigaret. Hoe kan je met je kind praten over blowen en wat houdt het in als je kind eraan verslaafd is? (Meer...)

Blowen

Effecten van drugs

De effecten van drugs kunnen stimulerend zijn, verdovend of bewustzijnsveranderend. Wat gebeurt er met je kind als het één van deze middelen gebruikt? (Meer...)

Effecten van drugs

Drugsmisbruik en verslaving

Bij drugsmisbruik dreigt een kind de controle over het gebruik te evreliezen, bij verslaving loopt het gebruik uit de hand. Wat zijn de signalen en wat kun je doen? (Meer...)

Drugsmisbruik en verslaving

Drugsgebruik bespreken

Het is belangrijk om drugsgebruik te bespreken met je kind. Hoe doe je dit, wanneer is er reden tot zorgen en waar kun je terecht voor advies en hulp? (Meer...)

Drugsgebruik bespreken

XTC

XTC is te koop in de vorm van pillen, kristallencapsules en poeders. Wat zijn de risico's? (Meer...)

XTC

Speed

Speed is een langwerkend, stimulerend middel in poeder- of pilvorm, dat meestal gesnoven of geslikt wordt. Wat zijn de effecten en risico's? (Meer...)

Speed

Cocaïne

Cocaïne is een stimulerend middel, dat bestaat uit een wit poeder dat meestal gesnoven wordt. Wat zijn de risico's en wat kun je doen als je kind cocaïne gebruikt? (Meer...)

Cocaïne

Lachgas

Lachgas is een kleurloos gas dat er voor zorgt dat de hersenen tijdelijk geen zuurstof krijgen na inademen. Wat zijn de risico’s en hoe praat je erover met je kind? (Meer...)

Lachgas

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.