Oudergids - Puber

.. / Puber / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Taalontwikkeling

Een goede spraak-en taalontwikkeling zijn belangrijk om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Hoe stimuleer je de taalontwikkeling en wat kun je doen als je kind taalproblemen heeft? (Meer...)

Taalontwikkeling

Meertaligheid

Soms groeit een kind op met ouders die een verschillende taal spreken. Wat kun je zelf doen om een kind meertalig op te voeden en welke hulp kan school bieden? (Meer...)

Meertaligheid

Stotteren

Stotteren is het niet vloeiend kunnen praten. Wat kun je doen als je kind stottert en wat doet de logopedist of stottertherapeut? (Meer...)

Stotteren

Dyslexie

Pubers met dyslexie hebben onder andere moeite met het koppelen van klanken aan letters en tekens. Hoe weet je of je kind dyslectisch is en wat kun je doen? (Meer...)

Dyslexie

Taalachterstand

Een taalachterstand kan leiden tot leerproblemen. Wat is er op school mogelijk als je kind een taalachterstand heeft en wat kun je zelf doen? (Meer...)

Taalachterstand

Dysfasie

Bij dysfasie begrijpt je kind meestal veel meer van wat anderen zeggen dan het zelf kan zeggen. Wat zijn de kenmerken en wat kun je doen? (Meer...)

Dysfasie

Dyscalculie

Een kind met dyscalculie heeft hardnekkige problemen met rekenen. Welke begeleiding is er op school mogelijk en wat kun je zelf doen? (Meer...)

Dyscalculie

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959