Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / Sport en beweging

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Gezondheid en bewegen

Bewegen is heel belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van je kind. Het zorgt voor een goede conditie en betere weerstand. Hoeveel en welke beweging heeft het nodig? (Meer...)

Gezondheid en bewegen

Sporten en buiten spelen

Sporten en buiten spelen ontwikkelt motoriek, uithoudingsvermogen en spierkracht. Hoe kiezen jullie een sport uit en hoe zorg je dat het sporten veilig gebeurt? (Meer...)

Sporten en buiten spelen

Veilig sporten

Sporten kan ongelukken en blessures veroorzaken, goede bescherming en begeleiding is dan ook belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je kind veilig kan sporten? (Meer...)

Veilig sporten

Skateboarden en skaten

Skateboarden en skaten is gezond, maar je kind moet wel voorzichtig zijn. Welke bescherming heeft het nodig, wat leert het op skateles en welke plekken zijn geschikt? (Meer...)

Skateboarden en skaten

Spel en sport

Sporten is niet alleen goed voor de gezondheid van je kind; bij een sportclub doet het ook sociale contacten op. Waarom zijn spel en sport nog meer zo belangrijk? (Meer...)

Spel en sport

Sportvereniging

Bij een sportvereniging gaan leert je kind omgaan met anderen en is goed voor de conditie. Hoe laat je je kind zelf een sport kiezen en wat als je het niet kan betalen? (Meer...)

Sportvereniging

Leren zwemmen

Kinderen die leren zwemmen kunnen zich redden als ze in het water vallen. Hoe lang moet je kind op zwemles, hoe kies je een zwembad en wat als je het niet kan betalen? (Meer...)

Leren zwemmen

Beweegtips

Door regelmatig te bewegen worden kinderen fitter, krijgen ze meer energie en krijgen ze sterkere botten. Hoe laat je je kind regelmatig een uur per dag bewegen? (Meer...)

Beweegtips

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.