Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / School

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

School en opvoeding

School en opvoeding is een samenwerking van jou als ouder en de school van je kind. Waarom is die samenwerking zo belangrijk en hoe kun je meer betrokken zijn? (Meer...)

School en opvoeding

Huiswerk

Kinderen in groep 7 en 8 krijgen ter voorbereiding op de middelbare school soms huiswerk mee. Ze zien daar soms tegenop. Hoe kun je je kind steunen en helpen? (Meer...)

Huiswerk

Gezond op school

Als je kind moet overblijven eet het tussen de middag op school. Hoe geef je het een gezonde, gevarieerde maaltijd mee en welke vleeswaren kun je beter thuis laten? (Meer...)

Gezond op school

Ouderraad

De ouderraad zet zich in voor de belangen van kinderen en hun ouders op school. Wat zijn hun verantwoordelijkheden en hoe zit het met de vrijwillige ouderbijdrage? (Meer...)

Ouderraad

Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit ouders en personeel van de basisschool. Hoe kom je in de MR, wat zijn de bevoegdheden en waar kun je heen met geschillen? (Meer...)

Medezeggenschapsraad

Schoolverzuim

Schoolverzuim is geoorloofd als het door de directeur van de school is goedgekeurd, bijvoorbeeld voor een huwelijk. Hoe zit dit met vakanties en wat is ongeoorloofd verzuim? (Meer...)

Schoolverzuim

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.