Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Groei

De groei van je kind kun je bijhouden in een groeidiagram, het consultatiebureau houdt het ook bij. Wat is een groeidiagram, wat is normaal en welke apps kun je gebruiken? (Meer...)

Groei

Gezond gewicht

Een gezond gewicht en bewegen is belangrijk voor de gezondheid van je kind. Hoe bereken je de BMI van je kind en via welke apps kun je de ontwikkeling bijhouden? (Meer...)

Gezond gewicht

Ondergewicht

Ondergewicht brengt verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Waar moet je op letten als je kind te licht is? (Meer...)

Ondergewicht

Overgewicht

Overgewicht, vooral door ongezond eten, is niet goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van je kind. Hoe leer je je kind gezond leven en wat doe je als het niet lukt?  (Meer...)

Overgewicht

Gebit

Het volwassen gebit vormt zich tussen het vijfde en twaalfde jaar van je kind. Wanneer komen welke tanden door? En hoe voorkom je gebitsproblemen? (Meer...)

Gebit

Lichamelijke problemen

Lichamelijke problemen zoals een lui oog of scoliose kunnen de ontwikkeling van je kind beïnvloeden. Wanneer schakel je hulp in en met wie kun je praten?  (Meer...)

Lichamelijke problemen

Groeipijn

Groeipijn treedt meestal ’s avonds op en lijkt op kramp. Het gaat vanzelf weer over. Hoe ontstaat groeipijn en wat kun je er tegen doen? (Meer...)

Groeipijn

Beugel

Door het dragen van een beugel van de orthodontist gaan de tanden en kiezen van je kind weer recht staan. Welke soorten beugels zijn er en hoe hou je ze schoon? (Meer...)

Beugel

Groeispurt

Tijdens de groeispurt groeien kinderen ineens heel snel, vooral in de zomer. Wanneer begint de groeispurt en hoe verloopt deze? (Meer...)

Groeispurt

Als je kind klein of lang is voor zijn leeftijd

Sommige kinderen zijn langer of kleiner dan hun leeftijdsgenootjes. Hierdoor kan je kind soms anders behandelt worden. Hoe ga je daar als ouder mee om? (Meer...)

Als je kind klein of lang is voor zijn leeftijd

Een gezonde lichaamshouding

Een goede lichaamshouding is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Een gezonde houding is een actieve houding. Hoe stimuleer je een goede houding? (Meer...)

Een gezonde lichaamshouding

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959