Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / Veiligheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Op de fiets

Voor het vervoer van je kind bij jou op de fiets zijn verschillende opties. Welke mogelijkheden zijn er en waarom is het belangrijk je spaken af te schermen? (Meer...)

Veilig in het verkeer

In de auto

Als je je kind, of kinderen van anderen, in de auto vervoert moet je je aan bepaalde regels houden. Wat zijn die regels en wat kun je nog meer doen voor veilig vervoer? (Meer...)

Veilig in het verkeer

Zelf fietsen

Vanaf ongeveer 6 jaar kan je kind zelf fietsen. Hoe zorg je ervoor dat je kind veilig op de fiets zit en hoe leert je kind op gevaarlijke situaties reageren? (Meer...)

Veilig in het verkeer

Speelgoed

Speelgoed dat voldoet aan de veiligheidseisen herken je aan een CE-markering, maar je moet ook blijven opletten. Welk speelgoed is populair en wat doe je als het mis gaat? (Meer...)

Veilig in en om het huis

Tuintrampoline

Tuintrampolines zijn populair bij kinderen, ouders zijn vaak minder enthousiast. Hoe zorg je er voor dat je kind veilig in de tuin kan trampolinespringen? (Meer...)

Veilig in en om het huis

Veilig met voedsel

Een kind kan zich tijdens het eten verslikken. Hoe zorg je ervoor dat je kind veilig met voedsel omgaat en wat kun je doen als je kind ergens in stikt? (Meer...)

Veilig in en om het huis

Risicovol spelen

Risicovol spelen, bijvoorbeeld in bomen klimmen, is goed voor je kind maar spannend voor jou. Moet je je kind beschermen of loslaten en hoe ga je er mee om? (Meer...)

Veilig in en om het huis

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.