Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / Vrije tijd en vakantie

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Hobby's en muziek

Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling van de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Waarom zijn hobby’s nog meer belangrijk? (Meer...)

Hobby's en muziek

Op vakantie

Bij op vakantie gaan hoort een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan een paspoort voor je kind als je naar het buitenland gaat. Waar moet je nog meer aan denken? (Meer...)

Op vakantie

Schoolvakanties

Vakantie onder schooltijd is vrijwel onmogelijk. Onder welke voorwaarden kun je toch extra vakantie of verlof aanvragen? (Meer...)

Schoolvakanties

Activiteiten in de vakantie

De vakantie is het perfecte moment voor leuke uitstapjes en activiteiten met je kind. Welke activiteiten kun je met elkaar ondernemen tijdens de vakantie? (Meer...)

Activiteiten in de vakantie

Tips voor vertrek

Een goede voorbereiding voor jullie vertrek op vakantie is belangrijk, zeker als je een verre reis gaat maken met je kind. Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor? (Meer...)

Tips voor vertrek

Tips voor onderweg

Of je nou met de bus, trein of auto op vakantie gaat, je kunt wel wat tips voor onderweg gebruiken. Wat doe je tegen verveling en hoe maak je de reis prettig voor je kind? (Meer...)

Tips voor onderweg

Reisziekte

Reisziekte is een verzamelnaam voor wagenziekte, zeeziekte en luchtziekte. Hoe herken je reisziekte, hoe voorkom je het bij je kind en wat kun je er tegen doen? (Meer...)

Reisziekte

Vakantiekampen

Als je niet samen met je kind op vakantie kunt, is een vakantiekamp een goed alternatief. Wat zijn vakantiekampen en kan je kind met een beperking er ook heen? (Meer...)

Vakantiekampen

Verre reizen

Als je met je kind verre reizen gaat maken, is goede voorbereiding noodzakelijk. Hoe bereid je je voor op een warm klimaat, de vliegreis en hoe wen je aan je vakantieland? (Meer...)

Verre reizen

Ziektes in het buitenland

In het buitenland kun je ziektes oplopen die in Nederland niet meer voorkomen. Hoe voorkom je besmetting, wat moet je doen bij diarree en hoe voorkom je malaria? (Meer...)

Ziektes in het buitenland

Aangepaste vakantie

Als je kind een beperking heeft, kan het lastig zijn om een vakantie te boeken. Waar vind je betrouwbare aanbieders van aangepaste vakanties en vakantiekampen? (Meer...)

Aangepaste vakantie

Logeren

Logeren is voor veel kinderen leuk, maar je kind kan ook heimwee krijgen. Hoe bereid je je kind voor op logeren en hoe maak je de ervaring zo fijn mogelijk? (Meer...)

Logeren

Activiteiten ondernemen

Activiteiten ondernemen, samen of door je kind alleen, is leuk en belangrijk. Maak onderscheid tussen activiteiten die moeten en die je kind leuk vind. Hoe doe je dat? (Meer...)

Activiteiten ondernemen

Extra vakantieprik

Als je een verre reis gaat maken, moet je kind misschien worden ingeënt tegen ziektes die hier niet meer voorkomen. Hoe weet je welke prikken nodig zijn? (Meer...)

Extra vakantieprik

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.