Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Verstandelijke ontwikkeling

Door te spelen doen kinderen kennis en vaardigheden op. Hoe leren kinderen en hoe kun je ze bij het leren helpen? (Meer...)

Verstandelijke ontwikkeling

Denkontwikkeling

De denkontwikkeling van je kind verloopt in fasen, ze zijn constant bezig met leren in hun eigen tempo. Hoe ziet de denkontwikkeling er op de basisschool uit? (Meer...)

Denkontwikkeling

Intelligentie

De ontwikkeling van de intelligentie van je kind hangt af van aanleg en omgevingsfactoren. Wat houdt intelligentie in, hoe stimuleer je het en wat betekent IQ? (Meer...)

Intelligentie

Fantasie en werkelijkheid

Fantasiespel helpt jonge kinderen nieuwe dingen ontdekken, oudere kinderen ontdekken liever de werkelijkheid. Moet je je zorgen maken over fantasievriendjes? (Meer...)

Fantasie en werkelijkheid

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafde kinderen hebben een IQ van meer dan 130, zijn creatief en zijn leergierig. Tegen welke problemen kunnen zij aanlopen en hoe kun je je kind ondersteunen? (Meer...)

Hoogbegaafdheid

Ontwikkelingsachterstand

Soms worden kinderen geboren met een ontwikkelingsachterstand. Daar zijn voorzieningen voor, zoals het pgb en speciaal onderwijs. Wat kun je zelf aanbieden? (Meer...)

Ontwikkelingsachterstand

Dyscalculie

Dyscalculie is een stoornis waarbij kinderen problemen hebben met (leren) rekenen, het heeft niet met intelligentie te maken. Waarom is tijdige herkenning belangrijk? (Meer...)

Dyscalculie

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.