Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / Voeding

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Gezonde voeding

Voor kinderen is gezond en gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf belangrijk. Wat is de Schijf van Vijf, waarom moet dat en hoe geef je het goede voorbeeld? (Meer...)

Gezonde voeding

Groente en fruit

In groente en fruit zitten vitamines, mineralen en vezels die je kind nodig heeft, bijvoorbeeld vitamine C en B11. Hoe maak je groente en fruit lekker voor je kind? (Meer...)

Groente en fruit

Drie maaltijden

Het eten van drie maaltijden op een dag op vaste tijden is goed voor je kind. Hoe stel je een gezonde maaltijd voor het ontbijt, de lunch en het avondeten samen? (Meer...)

Drie maaltijden

Tussendoortjes

De meeste kinderen houden van zoete tussendoortjes, maar dat is niet altijd gezond. Wat zijn goede tussendoortjes, welke zijn minder goed en wanneer geef je ze? (Meer...)

Tussendoortjes

Vegetarisch

Eet je kind vegetarisch, dan bestaat de kans op ijzertekort. Zorg daarom voor voeding waar ijzer inzit. Aan welke producten kun je denken? (Meer...)

Vegetarisch

Veganistisch

Veganistisch eten is een dieet zonder dierlijke producten. Welke vitaminen en mineralen komen uit dierlijke producten en hoe voorkom je een tekort aan voedingsstoffen? (Meer...)

Veganistisch

IJzertekort

Een ijzertekort heeft bloedarmoede tot gevolg. Zuurstof kan dan niet goed door het lichaam getransporteerd worden naar alle organen. Hoe voorkom je een ijzertekort? (Meer...)

IJzertekort

Voedselallergie

Een voedselallergie is een allergische reactie op eiwitten in eten. Hoe herken je een voedselallergie en wat kan de huisarts doen? (Meer...)

Voedselallergie

Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie komt door een tekort aan lactase in de darmen en veroorzaakt buikklachten. Het komt bij kinderen bijna nooit voor. Wat kan de huisarts doen? (Meer...)

Lactose-intolerantie

Glutenintolerantie

Een glutenintolerantie beschadigd het slijmvlies en de dunne darm door een eiwit in granen. Hoe weet je of je kind glutenintolerant is en welk dieet is geschikt?  (Meer...)

Glutenintolerantie

Gezonde eetgewoonten

Als je je kind gezonde eetgewoonten, zoals gevarieerd en regelmatig eten, aanleert is dat goed voor de ontwikkeling van je kind. Wat zijn tips voor gezonde eetgewoonten? (Meer...)

Gezonde eetgewoonten

Ontbijten

Kinderen die ontbijten worden minder snel dik en concentreren zich beter op school. Waaruit bestaat een gezond ontbijt en wat doe je als je kind er moeite mee heeft? (Meer...)

Ontbijten

Extra vitamines

Kinderen groeien, vooral in de puberteit, veel in korte tijd en eten dan ook meer. Hoe zorg je dat ze voldoende vitamines, bijvoorbeeld vitamine D, binnenkrijgen? (Meer...)

Extra vitamines

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959