Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Ontwikkeling motoriek

Eerst de grote bewegingen en dan de fijne motoriek, tussen de één en vier jaar maakt je kind in eigen tempo sprongen vooruit. Hoe verloopt de motorische ontwikkeling?  (Meer...)

Ontwikkeling motoriek

Fijne motoriek

In de loop van de basisschool worden de fijne bewegingen van je kind steeds beter. Hoe ontwikkelt de fijne motoriek van je kind zich en hoe kun je het stimuleren? (Meer...)

Fijne motoriek

Schoenen en veters

Tijdens het kopen van schoenen voor je kind moet op een aantal dingen letten. Hoe weet je de juiste maat, waar moet je op letten en hoe leer je je kind veters strikken? (Meer...)

Schoenen en veters

Leren fietsen

Rond het vijfde jaar zijn de meeste kinderen toe aan leren fietsen zonder zijwielen. Hoe help je je kind met leren fietsen en hoe zorg je dat het veilig is?  (Meer...)

Leren fietsen

Klimmen en klauteren

Klimmen en klauteren is goed voor de motorische ontwikkeling van je kleuter of schoolkind. Hoe stimuleer je dit gedrag en moet je je zorgen maken om de veiligheid? (Meer...)

Klimmen en klauteren

Leren typen

Kinderen leren tegenwoordig vanzelf omgaan met computers. Als je je kind snel en blind wilt leren typen kun je een typecursus aanbieden. Waar vind je die? (Meer...)

Leren typen

DCD

DCD is een motorische stoornis waarbij signalen van de hersenen niet goed worden doorgegeven aan het lichaam. Hoe weet je of je kind het heeft en wat kun je doen? (Meer...)

DCD

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.