Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Zien

Goed zien is belangrijk voor je kind, het helpt bij schoolprestaties en veiligheid. Hoe weet je of je kind slecht ziet en wanneer ga je naar de opticien of oogarts? (Meer...)

Zien

Kleurenblind

Ongeveer 4 procent van de bevolking is kleurenblind. Hoe weet je of je kind kleurenblind is en hoe ga je ermee om? (Meer...)

Kleurenblind

Lui oog

Een lui oog ontstaat omdat het oog zich niet goed heeft ontwikkelt in de vroege kinderjaren. Wat zijn oorzaken, wanneer moet je behandelen en wat houdt de behandeling in? (Meer...)

Lui oog

Oogtest

Tussen vierenhalf en vijfenhalf jaar krijgt je kind een oogtest bij de jeugdgezondheidszorg. Hoe verloopt die test, wanneer is een oogonderzoek nodig en wat zijn visuele oefeningen? (Meer...)

Oogtest

Horen

Kinderen die niet goed kunnen horen, hebben ook moeite met spreken en taal. Hoe weet je of je kind slechthorend is, wat kun je doen en waar vind je meer hulp? (Meer...)

Horen

Gehoortest

Als je denkt dat je kind slecht hoort, is het verstandig een gehoortest te laten doen. Wat kan een kno-arts voor je betekenen en kun je ook online een gehoortest doen? (Meer...)

Gehoortest

Gehoorbescherming

Kinderen die niet goed kunnen horen, hebben vaak ook moeite met spreken en met het leren van taal. Hoe voorkom je gehoorschade? (Meer...)

Gehoorbescherming

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959