Oudergids - Jongvolwassene

.. / Jongvolwassene / Genotmiddelen

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Drugsgebruik

Jongvolwassenen experimenteren soms met drugs. Hoe praat je over drugsgebruik en wanneer moet je je zorgen maken? (Meer...)

Drugsgebruik

Effecten van drugs

Drugs valt onder te verdelen in stimulerende, verdovende en bewustzijnsveranderende middelen. Welke drugs horen bij die categorieën en waar vind je meer informatie? (Meer...)

Effecten van drugs

Drugsgebruik bespreken

Veel jongvolwassenen experimenteren met drugs. Je kunt daar als ouder over praten met je kind. Hoe doe je dat, wanneer is er reden tot zorg en waar vind je hulp? (Meer...)

Drugsgebruik bespreken

Blowen

Het effect van cannabis wordt niet alleen bepaald door het middel zelf, maar ook door persoonsgebonden factoren. Wat zijn de lichamelijke en geestelijke klachten van blowen? (Meer...)

Blowen

Drugsmisbruik en verslaving

Drugsmisbruik en verslaving komt vaker voor bij kwetsbare jongeren. Wanneer is het misbruik of verslaving, hoe herken je het en hoe praat je erover met je kind? (Meer...)

Drugsmisbruik en verslaving

GHB

Het effect van GHB kan per persoon verschillen. Dit hangt af van eerdere ervaringen en van het gewicht en de gevoeligheid van de gebruiker. Wat zijn de risico's van GHB? (Meer...)

GHB

Cocaïne

Cocaïne is een stimulerende harddrug dat je een opgewekt en vrolijk gevoel geeft. Het kan ook vervelende effecten hebben. Welke zijn dat en wat zijn de risico’s? (Meer...)

Cocaïne

XTC

XTC is te koop in de vorm van pillen, kristallencapsules en poeders. Er is onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van XTC. Wat zijn de risico’s en wie loopt extra risico? (Meer...)

XTC

Speed

Speed is de straatnaam voor amfetamine en is een stimulerende harddrug. Welke effecten heeft deze drug, wat zijn de risico’s en voor wie is het extra risicovol? (Meer...)

Speed

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.