Oudergids - Jongvolwassene

.. / Jongvolwassene / Gezondheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Stress

Stress (spanning) helpt je kind goed te presteren en nieuwe dingen aandurven. Wanneer wordt stress ongezond, hoe herken je dat en wat doe je eraan? (Meer...)

Stress

Astma

Astma is niet te genezen, maar je kunt de allergische reacties en benauwdheid bij je kind wel verminderen of verlichten. Hoe verminder of voorkom je die klachten? (Meer...)

Astma

Blaasontsteking

Als je een blaastonsteking niet op tijd behandeld, kan dit tot blijvende nierschade leiden. Hoe ontstaat het en wat doe je als je kind er last van heeft? (Meer...)

Blaasontsteking

Bloedarmoede

Bloedarmoede is een tekort aan rode bloedcellen, waardoor je kind zich snel moe voelt. Hoe ontstaat bloedarmoede, hoe herken je het en hoe wordt het behandeld? (Meer...)

Bloedarmoede

Diabetes

Mensen met diabetes (suikerziekte) hebben een te hoge glucosewaarde in hun bloed. Wat zijn de symptomen bij je kind en wat kun je doen als je kind diabetes heeft? (Meer...)

Diabetes

Ziekte van Pfeiffer

De ziekte van Pfeiffer is besmettelijk en wordt veroorzaakt door een virus. Hoe verspreidt het virus zich, hoe herken je het en hoe kun je de klachten verminderen? (Meer...)

Ziekte van Pfeiffer

Epilepsie

Epilepsie is een aandoening van de hersenen en uit zich in aanvallen. Wat zijn de symptomen van een aanval, zijn er medicijnen voor en wat kan je kind er zelf aan doen? (Meer...)

Epilepsie

Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt overbracht door teken. Als je er op tijd bij bent is de ziekte vaak goed te behandelen. Hoe voorkom, herken en behandel je de ziekte van Lyme? (Meer...)

Ziekte van Lyme

Gordelroos

Gordelroos ontstaat soms bij jongeren die vroeger waterpokken hebben gehad. Hoe herken je het, kun je er iets tegen doen en hoe voorkom je dat anderen besmet raken? (Meer...)

Gordelroos

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten ontstaan wanneer bloed niet meer goed door de aderen kan stromen. Het kan leiden tot hartfalen. Hoe herken je hartfalen en hoe voorkom je het? (Meer...)

Hart- en vaatziekten

Herpes

Het herpesvirus veroorzaakt verschillende huidaandoeningen, waaronder een koortslip en gordelroos. Kun je herpes bij je kind voorkomen en hoe verminder je klachten? (Meer...)

Herpes

Hersenvliesontsteking

Hersenvliesontsteking (meningitis) wordt veroorzaakt door schadelijke bacteriën. Hoe herken je het, hoe wordt het behandeld en welke gevolgen kan het hebben? (Meer...)

Hersenvliesontsteking

Scoliose

Scoliose is een ‘zijdelingse verkromming’ van de ruggengraat. Hoe herken je scoliose en hoe wordt het behandeld? (Meer...)

Scoliose

Meningokokken

Meningokokken kunnen onder andere hersenvliesontsteking veroorzaken. Wordt er tegen gevaccineerd, hoe verspreiden ze zich en hoe herken je een hersenvliesontsteking? (Meer...)

Meningokokken

Candida

Candida is een schimmel die een schimmelinfectie kan veroorzaken bij meisjes en jongens. Hoe ontstaat het, welke klachten veroorzaakt het en wat doe je eraan? (Meer...)

Candida

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergie voor bepaalde soorten stuifmeel, bijvoorbeeld van grassen of bomen. Hoe herken je het en hoe kun je de klachten bij je kind verminderen? (Meer...)

Hooikoorts

Stinkende adem

Een stinkende adem hebben kan voor jongeren een groot probleem zijn, waar ze soms maanden mee rondlopen. Waar komt het door en wat kan je kind er tegen doen? (Meer...)

Stinkende adem

Apneu

Apneu betekent dat de adem stokt tijdens de slaap, er komt dan geen zuurstof in het lichaam. Waar wordt apneu door veroorzaakt en wat kun je doen voor je kind? (Meer...)

Apneu

Aften

Aften zijn pijnlijke grijswitte zweertjes in de mond en zijn moeilijk te voorkomen. Wat kan je kind beter niet eten met aften en hoe verminder je de klachten? (Meer...)

Aften

Vaginale afscheiding

Vaginale afscheiding is vocht van de vaginawand en baarmoederhals, en volkomen normaal. Hoe verschilt de afscheiding onder vrouwen en waar vind je meer informatie? (Meer...)

Vaginale afscheiding

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.