Oudergids - Jongvolwassene

.. / Jongvolwassene / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Vriendschap

Vriendschappen helpen je kind sociale vaardigheden verder te ontwikkelen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Is het erg als je kind weinig vrienden heeft? (Meer...)

Vriendschap

Vrienden zijn belangrijk

Vrienden zijn belangrijk voor jongeren, voor zelfvertrouwen, steun en zelfstandigheid. Waarom verandert een vriendengroep als je kind volwassener wordt? (Meer...)

Vrienden zijn belangrijk

Vrienden maken

Als je kind gaat studeren of uit huis gaat, gaat het nieuwe vrienden maken en soms oude vriendschappen verbreken. Wat kan je kind doen als het moeite heeft met vrienden maken? (Meer...)

Vrienden maken

Groepsvorming

Groepsvorming is belangrijk voor jongeren. Waarom en hoe ontstaan die groepen, wat doen ze en wat kun je doen als je last hebt van een groep jongeren? (Meer...)

Groepsvorming

Invloed van vrienden

De invloed van vrienden op je kind neemt af zodra het volwassen wordt. Waarom zijn ze nog wel belangrijk en heb je als ouder nog invloed op de vriendschappen van je kind? (Meer...)

Invloed van vrienden

Tattoos en piercings

Tattoos en piercings worden al sinds mensenheugenis aangebracht, en zijn aan mode onderhevig. Waarom kiezen jongeren ervoor en heeft je kind jouw toestemming nodig? (Meer...)

Tattoos en piercings

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959