Oudergids - Jongvolwassene

.. / Jongvolwassene / Gezondheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Rouwverwerking bij overlijden

Het rouwverwerkingsproces bij overlijden bestaat uit vier taken, waar jij je kind bij kan helpen. Welke taken zijn dat en wat doe je als hulp nodig hebt? (Meer...)

Rouwverwerking bij overlijden

Angststoornissen

Je kind heeft niet gelijk een angststoornis als het bang is in bepaalde situaties. Wanneer is er wèl sprake van een angststoornis? (Meer...)

Angststoornissen

Seksverslaving

Jongeren in de puberteit krijgen interesse voor seks. Je kind is niet meteen seksverslaafd als het veel aan seks denkt of een pornosite bezoekt. Wanneer is je kind seksverslaafd? (Meer...)

Seksverslaving

Persoonlijkheidsstoornissen

Persoonlijkheidsstoornissen uitten zich in afwijkende gedragingen en emoties. Hoe worden ze onderverdeeld, is genezing mogelijk en welke behandelingen zijn er? (Meer...)

Persoonlijkheidsstoornissen

Psychose

Mensen met een psychose zijn erg in de war en kunnen last hebben van waanbeelden en hallucinaties. Hoe herken je een psychose en bij wie komt het voor? (Meer...)

Psychose

Burn-out

Moeite hebben met nee zeggen is een van de risicofactoren voor een burn-out. Wie lopen er groter risico om opgebrand te raken? En hoe herken je te veel stress? (Meer...)

Burn-out

Dwangstoornissen

Dwangstoornissen kenmerken zich door aanhoudende, obsessieve gedachten of dwanghandelingen. Wanneer is het een stoornis, wat kun je doen en waar vind je hulp? (Meer...)

Dwangstoornissen

Borderline

Roekeloosheid, impulsiviteit, zichzelf overschreeuwen: het is een aantal kenmerken van borderline. Hoe herken je deze persoonlijkheidsstoornis? (Meer...)

Borderline

Zelfmoord voorkomen

Een negatief zelfbeeld en zelfmoordneigingen hebben vaak met elkaar te maken. Wat kun je doen als je vermoedt dat je kind zelfmoord wilt plegen? (Meer...)

Zelfmoord voorkomen

Het niet meer zien zitten

Jongeren die aan zelfmoord denken zien dat meestal als een laatste redmiddel. Op welke signalen moet je letten, wat kun je doen om te helpen en waar kun je heen voor hulp? (Meer...)

Het niet meer zien zitten

Schizofrenie

Schizofrenie is een psychotische stoornis die zich uit in wanen en hallucinaties. Wat zijn dat, hoe vaak komt schizofrenie voor en wat veroorzaakt schizofrenie? (Meer...)

Schizofrenie

Zelfbeschadiging

Als je kind aan zelfbeschadiging doet, heb je dat niet altijd door. Waarom doen kinderen aan zelfbeschadiging, hoe herken je het en wat kun je doen om je kind te helpen? (Meer...)

Zelfbeschadiging

Zelfbeschadiging stoppen

Als je kind aan zelfbeschadiging doet, wil je dat het daar mee stopt. Hoe help je je kind er mee om te gaan, waar vind je hulp en waarom moet je ook aan jezelf denken? (Meer...)

Zelfbeschadiging stoppen

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959