Oudergids - Jongvolwassene

.. / Jongvolwassene / Ongewenst gedrag

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Opvallend gedrag

Kinderen kunnen problemen hebben waardoor ze extra lastig op te voeden zijn en opvallend gedrag vertonen. Waar vind je ondersteuning bij probleemgedrag van je kind? (Meer...)

Opvallend gedrag

In overtreding

Soms komen jongeren in contact met de politie omdat ze in overtreding zijn. Hoe verschilt dat tussen jongens en meisjes, wat is heling en wat kun je als ouder doen? (Meer...)

In overtreding

Gokken

Als je kind een keer wil gokken, is dat normaal en niet erg. Wat is gokken, hoe herken je een gokverslaving en wat kun je als ouder doen om je kind te helpen? (Meer...)

Gokken

Agressief gedrag

Agressie kan een houding zijn om andere problemen te verbergen. Wat kun je doen als je kind vaak agressief reageert? (Meer...)

Agressief gedrag

Discrimineren

Discrimineren is het ongelijk behandelen van mensen op basis van hun kenmerken. Wat doe je als je kind discrimineert of er zelf last van heeft en kun je het voorkomen? (Meer...)

Discrimineren

Stelen en vandalisme

Stelen en vandalisme is strafbaar, jongeren vanaf 18 jaar worden berecht als volwassenen en krijgen een strafblad. Wat kun je als ouder bespreken met je kind? (Meer...)

Stelen en vandalisme

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959