Oudergids - Jongvolwassene

.. / Jongvolwassene / School en studie

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Een studie kiezen

Aan het eind van de middelbare school gaat je kind een studie- en beroepskeuze maken. Hoe kies je een studie, hoe help je als ouder en wat gebeurt er na de aanmelding? (Meer...)

Een studie kiezen

Beroepsonderwijs

Na het vmbo kan je kind doorstromen naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Welke studierichtingen en niveaus zijn er in het mbo en is er ook speciaal onderwijs? (Meer...)

Beroepsonderwijs

Studeren in het buitenland

Scholen hebben contact met buitenlandse onderwijsinstellingen, hierdoor kan je kind studeren in het buitenland. Kan dat alleen in Europa en krijgt het studiefinanciering? (Meer...)

Studeren in het buitenland

Hbo en wo

Na het mbo, de havo of het vwo kan je kind doorstromen naar het hbo of wo. Welk diploma heb je nodig, welke studierichtingen zijn er en hoe lang duurt de studententijd? (Meer...)

Hbo en wo

Stage

Door stage te lopen verkent je kind zijn vakgebied in de praktijk. Hoe komt je kind aan een stage, wat leert hij, waar heeft hij recht op en hoe rondt het de stage af? (Meer...)

Stage

Tweetalig hoger onderwijs

Op hogescholen en universiteiten wordt steeds meer tweetalig hoger onderwijs gegeven, voornamelijk in het Engels en Nederlands. Wat is het doel van les in een andere taal? (Meer...)

Tweetalig hoger onderwijs

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959