Oudergids - Jongvolwassene

.. / Jongvolwassene / Opvoeden

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Verliefdheid en seks

Verliefdheid speelt een grote rol in het leven van jongeren, seks kan daar ook bij horen. Welke onderwerpen zijn belangrijk om te bespreken met je kind? (Meer...)

Verliefdheid en seks

Veilig vrijen

Hoe normaler je er zelf over doet, hoe normaler je kind het ook vindt. Hoe informeer je je kind over veilig vrijen? (Meer...)

Veilig vrijen

Voorbehoedsmiddelen

Je kind is zelf verantwoordelijk voor het gebruiken van een voorbehoedsmiddel om zwangerschap of soa's te voorkomen. Welke zijn er en welk middel past bij je kind? (Meer...)

Voorbehoedsmiddelen

Morning-afterpil

De morning-afterpil is een noodpil die je dochter kan nemen na onveilige seks. Wat moet ze weten, wanneer moet ze een zwangerschapstest doen en hoe is ze beter beschermd? (Meer...)

Morning-afterpil

Condoom

Het condoom is het enige voorbehoedsmiddel dat ook tegen soa’s beschermt. Hoe werken ze, wat bespreek je met je kind en waar moet het bij aanschaf op letten? (Meer...)

Condoom

Pil

Met de pil kun je zwangerschap voorkomen, maar geen soa's. Wat zijn de voor-en nadelen van de pil? (Meer...)

Pil

Spiraal

Het spiraaltje zorgt er voor dat een vrouw niet zwanger wordt, het beschermt niet tegen soa’s. Hoe werkt het, welke soorten zijn er en hoelang blijven ze beschermen? (Meer...)

Spiraal

Natuurlijke methoden

Naast voorbehoedsmiddelen zijn er andere, onveilige manieren om zwangerschap te voorkomen. Welke manieren zijn dat en waarom zijn ze niet betrouwbaar? (Meer...)

Natuurlijke methoden

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959