Oudergids - Jongvolwassene

.. / Jongvolwassene / Gezondheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Soa

Een soa is een infectie die je kunt oplopen als je onveilig vrijt. Door al vroeg met je kind te praten over veilig vrijen voorkom je dat het een soa oploopt. Wat vertel je je kind? (Meer...)

Soa

Chlamydia

Als je kind onveilige seks heeft gehad, kan het chlamydia oplopen. Dat is een bacterie. Hoe herken je chlamydia en wat zijn de gevolgen? (Meer...)

Chlamydia

Herpes genitalis

Herpes genitalis wordt veroorzaakt door het herpesvirus. Hoe verspreid het zich, welke klachten veroorzaakt het, wat zijn de gevolgen en hoe komt je kind er vanaf? (Meer...)

Herpes genitalis

Genitale wratten

Genitale wratten worden veroorzaakt door het hpv virus. Hoe verspreiden de wratten zich, welke klachten veroorzaken ze en hoe komt je kind weer van ze af? (Meer...)

Genitale wratten

Gonorroe

Gonorroe is een seksueel overdraagbare bacterie. Welke klachten veroorzaakt het, hoe verspreidt de bacterie zich, wat zijn de gevolgen en hoe komt je kind er vanaf? (Meer...)

Gonorroe

Hepatitis B

Het Hepatitis B virus veroorzaakt een ontsteking van de lever. Hoe verspreidt het zich, welke klachten veroorzaakt het, wat zijn de gevolgen en hoe kom je kind er vanaf? (Meer...)

Hepatitis B

Hiv

Het Hiv virus breekt het afweersysteem af en is overdraagbaar via onveilige seks. Welke klachten veroorzaakt hiv, wat zijn de gevolgen en hoe wordt het behandeld? (Meer...)

Hiv

Schaamluis

Schaamluis (platjes) is een vervelende maar ongevaarlijke aandoening. Hoe verspreidt het zich, welke klachten veroorzaakt het en hoe komt je kind er vanaf? (Meer...)

Schaamluis

Syfilis

Syfilis is een soa veroorzaakt door een bacterie die je kind oploopt door onveilige seks. Hoe herken je syfilis, wat zijn de gevolgen en hoe wordt het getest en behandeld? (Meer...)

Syfilis

Soa-onderzoek

Na onveilige seks of het vermoeden van een soa kan je kind een (gratis) soa-onderzoek laten doen. Hoe werkt dat en waar vind je kind een soa-test in de buurt? (Meer...)

Soa-onderzoek

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959