Oudergids - Jongvolwassene

.. / Jongvolwassene / Opvoeden

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Financiële opvoeding

Zodra je kind 18 is, is het zelf financieel verantwoordelijk. Hoe help je bij de financiële opvoeding, wat moet je kind regelen en wat kun je met een DigiD? (Meer...)

Financiële opvoeding

Seksuele opvoeding

Als ouder speel je een centrale rol in de seksuele opvoeding van je kind. Hoe kun je hier aan bijdragen? (Meer...)

Seksuele opvoeding

Verliefdheid en seks

Verliefdheid speelt een grote rol in het leven van jongeren, seks kan daar ook bij horen. Welke onderwerpen zijn belangrijk om te bespreken met je kind? (Meer...)

Seks

Veilig vrijen

Hoe normaler je er zelf over doet, hoe normaler je kind het ook vindt. Hoe informeer je je kind over veilig vrijen? (Meer...)

Seks

Voorbehoedsmiddelen

Je kind is zelf verantwoordelijk voor het gebruiken van een voorbehoedsmiddel om zwangerschap of soa's te voorkomen. Welke zijn er en welk middel past bij je kind? (Meer...)

Seks

Condoom

Het condoom is het enige voorbehoedsmiddel dat ook tegen soa’s beschermt. Hoe werken ze, wat bespreek je met je kind en waar moet het bij aanschaf op letten? (Meer...)

Seks

Pil

Met de pil kun je zwangerschap voorkomen, maar geen soa's. Wat zijn de voor-en nadelen van de pil? (Meer...)

Seks

Spiraal

Het spiraaltje zorgt er voor dat een vrouw niet zwanger wordt, het beschermt niet tegen soa’s. Hoe werkt het, welke soorten zijn er en hoelang blijven ze beschermen? (Meer...)

Seks

Natuurlijke methoden

Naast voorbehoedsmiddelen zijn er andere, onveilige manieren om zwangerschap te voorkomen. Welke manieren zijn dat en waarom zijn ze niet betrouwbaar? (Meer...)

Seks

Morning-afterpil

De morning-afterpil is een noodpil die je dochter kan nemen na onveilige seks. Wat moet ze weten, wanneer moet ze een zwangerschapstest doen en hoe is ze beter beschermd? (Meer...)

Seks

Tienerzwangerschap

In de meeste gevallen is een tienerzwangerschap ongepland. Welke opties heeft je dochter, hoe help je haar met keuzes maken en waar vinden jullie hulp? (Meer...)

Mijn kind is zwanger

Zwangerschapstest

Als je dochter vermoedt dat ze zwanger is, kan ze een zwangerschapstest doen. Wanneer is de test het meest betrouwbaar en waar vind ze hulp als ze zwanger blijkt te zijn? (Meer...)

Mijn kind is zwanger

Steun bij tienerouderschap

Als je kind op jonge leeftijd een kind krijgt en thuis blijft wonen, kan het jouw steun gebruiken. Welke afspraken maak je, hoe kun je helpen en welke regelingen zijn er? (Meer...)

Mijn kind is zwanger

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.