Oudergids - Peuter

.. / Peuter / Gezondheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Vaccinaties

Het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) biedt met vaccinaties bescherming tegen twaalf infectieziekten. Hoe effectief zijn vaccinaties en wanneer en welke prikken krijgt je kind? (Meer...)

Vaccinaties

Difterie

Difterie is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie die weefsels beschadigt. Hoe herken je het en wanneer word je kind er tegen gevaccineerd? (Meer...)

Difterie

Kinkhoest

Kinkhoest is een besmettelijke bacteriële infectieziekte die overgebracht wordt door hoesten en niezen. Hoe herken je het en wanneer word je kind er tegen gevaccineerd? (Meer...)

Kinkhoest

Tetanus

Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie die een infectie kan veroorzaken in open wonden. Hoe herken je het en wanneer wordt je kind er tegen ingeënt? (Meer...)

Tetanus

Polio

Polio (kinderverlamming) is een besmettelijke ziekte veroorzaakt door een poliovirus. Wat zijn de ziekteverschijnselen en wanneer word je kind er tegen gevaccineerd? (Meer...)

Polio

Bof

De bof is een besmettelijke infectieziekte waarbij de oorspeekselklieren opzwellen. Hoe verloopt de bof en wanneer word je kind er tegen gevaccineerd? (Meer...)

Bof

Mazelen

Mazelen is een besmettelijke ziekte veroorzaakt door een virus, waar complicaties bij kunnen optreden. Hoe herken je het en wanneer wordt je kind er tegen gevaccineerd? (Meer...)

Mazelen

Rodehond

Rodehond is besmettelijk en wordt veroorzaakt door een virus via druppeltjes in de lucht. Hoe herken je het en wanneer word je kind er tegen ingeënt? (Meer...)

Rodehond

Reactie op de prikken

Soms krijgen kinderen last van een vervelende reactie op vaccinaties. Welke bijwerkingen na een inenting zijn normaal en wanneer moet je met je kind naar de huisarts? (Meer...)

Reactie op de prikken

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.