Oudergids - Peuter

.. / Peuter / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Ontwikkeling motoriek

Eerst de grote bewegingen en dan de fijne motoriek, tussen de één en vier jaar maakt je kind in eigen tempo sprongen vooruit. Hoe verloopt de motorische ontwikkeling? (Meer...)

Ontwikkeling motoriek

Fijne motoriek

Tussen de twee en vier jaar ontwikkelt je kind stap voor stap de motoriek om te kunnen tekenen en knippen. Hoe stimuleer je de ontwikkeling van de fijne motoriek? (Meer...)

Fijne motoriek

Leren lopen

Tussen de 10 en 18 maanden gaat je kind lopen, alle kinderen doen dat in hun eigen tempo. Welk schoeisel heeft je kind binnen en buiten nodig om veilig te leren lopen? (Meer...)

Leren lopen

Leren traplopen

Kinderen leren traplopen door te beginnen met kruipen om vervolgens met hulp rechtop te gaan lopen. Hoe help je je kind bij het veilig leren traplopen? (Meer...)

Leren traplopen

Schoenen

In de schoenenwinkel kun je de voeten van je kind laten opmeten, zodat je de juiste maat koopt. Wat zijn goede schoenen en hoe help je je kind veters te leren strikken? (Meer...)

Schoenen

Leren fietsen

Zodra je kind kan lopen, kun je beginnen met het te leren fietsen. Wat is een geschikte fiets om te leren fietsen en hoe kun je je kind daarbij helpen? (Meer...)

Leren fietsen

Leren aankleden

Tussen de 2 en 4 jaar leren kinderen zich geleidelijk aan te kleden, alhoewel dat dan nog niet altijd goed gaat. Hoe stimuleer je dat je kind zichzelf leert aankleden? (Meer...)

Leren aankleden

Op de tenen lopen

Sommige kinderen die net hebben leren lopen gaan op de tenen lopen. Dat gaat meestal voor het derde jaar vanzelf weer over. Wanneer moet je met je kind naar een arts? (Meer...)

Op de tenen lopen

Platvoeten

Bijna alle peuters hebben platvoeten. Ook op de basisschool hebben veel kinderen nog platvoeten. Dat hoort bij de gewone ontwikkeling van de voet. Wat kun je eraan doen? (Meer...)

Platvoeten

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.