Oudergids - Peuter

.. / Peuter / Veiligheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Veiligheid thuis vergroten

Kinderen van 0 tot 4 jaar zien nog geen gevaren, jij moet er voor zorgen dat ze veilig in en om het huis kunnen spelen. Hoe zorg je voor een veilige omgeving voor je kind? (Meer...)

Veiligheid thuis vergroten

Speelgoed

In Nederland moet speelgoed aan hoge veiligheidseisen voldoen. Waar kun je zelf op letten bij speelgoed voor je kind en welk speelgoed is geschikt voor je peuter? (Meer...)

Speelgoed

Veilig in bed

Zodra je kind 2 jaar is geworden, mag het onder een dekbed en met een kussen slapen. Hoe zorg je er voor dat je kind veilig kan slapen en welke bedden zijn niet geschikt? (Meer...)

Veilig in bed

In de woonkamer

Als een kind gaat lopen, kan het overal komen. Ruimte is goed, maar let extra goed op de veiligheid. Hoe zorg je voor een veilige woonkamer? (Meer...)

In de woonkamer

In de keuken

Als kinderen eenmaal beginnen te kruipen en lopen, is het belangrijk dat je goed let op de veiligheid in de keuken. Hoe zorg je voor veiligheid in de keuken? (Meer...)

In de keuken

In de badkamer

De badkamer kan een onveilige plek zijn voor je kind, denk aan rondslingerende medicijnen of een val op de tegels. Hoe maak je de badkamer veiliger voor je peuter? (Meer...)

In de badkamer

Trappen en traphekjes

Als kinderen leren lopen, is het goed de trap af te schermen met traphekjes. Hoe leer je je kind traplopen en wat doe je als je peuter toch van de trap is gevallen? (Meer...)

Trappen en traphekjes

Veilig in bad

Het is belangrijk dat je peuter veilig in bad kan, het kan zich bezeren of zelfs verdrinken. Hoe zorg je dat je kind zich niet bezeert of verdrinkt tijdens het baden? (Meer...)

Veilig in bad

Kleine voorwerpen inslikken

Jonge kinderen ontdekken de wereld onder andere door dingen in hun mond te stoppen, waardoor ze kleine voorwerpen kunnen inslikken. Hoe voorkom je verslikking? (Meer...)

Kleine voorwerpen inslikken

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.