Oudergids - Peuter

.. / Peuter / Spelen

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Klimmen en klauteren

Klimmen en klauteren is goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Als je kind bang is, kan een beetje aanmoediging helpen. Waar kun je nog meer op letten? (Meer...)

Klimmen en klauteren

Spel en sport

Spel en sport stimuleert alle ontwikkelingsgebieden van je kind en daarnaast is het voor je kind ook gewoon leuk. Met welke tips help je je kind hierbij? (Meer...)

Spel en sport

Leuke spelletjes

Peuters kunnen helemaal opgaan in de leuke spelletjes die je met ze speelt. Welke spelletjes voor binnen en buiten zijn leuk om te doen voor jou en je peuter? (Meer...)

Leuke spelletjes

Buiten spelen

Buiten spelen is gezond voor je peuter, het helpt bij de sociale en motorische ontwikkeling en voorkomt overgewicht. Hoe zorg je dat je kind veilig buiten kan spelen? (Meer...)

Buiten spelen

Samen spelen

Totdat je kind 2 jaar is, speelt het nog niet echt samen met andere kinderen. Samenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling. Hoe stimuleer je het bij je peuter? (Meer...)

Samen spelen

Speelplekken

Kinderen kunnen bijna overal spelen, maar niet iedere speelplek is geschikt voor elke leeftijd. Hoe zorg je er voor dat je peuter veilig in huis en buiten kan spelen? (Meer...)

Speelplekken

Speelotheek

Bij een speelotheek kun je veel verschillende soorten speelgoed tegen betaling lenen voor je peuter. Hoe vind je een speelotheek bij jou in de buurt? (Meer...)

Speelotheek

Speeltips

Peuters spelen het liefst in de buurt van een vertrouwd persoon en gaan vaak nogal ruw om met hun speelgoed. Met welke speeltips kun je rekening houden bij je kind? (Meer...)

Speeltips

Leuk speelgoed

Je peuter vindt het leuk het leuk om met verschillende soorten speelgoed en materiaal te spelen. Wat is leuk speelgoed voor kinderen van 2 tot 4 jaar? (Meer...)

Leuk speelgoed

Alleen spelen

Peuters kunnen nog niet lang alleen spelen, dat moeten ze nog leren. Hoe help je als ouder je peuter te leren om langer in zijn eentje te spelen? (Meer...)

Alleen spelen

Winnen en verliezen

Spelletjes leren kinderen dat ze kunnen winnen en verliezen. Hoe leer je je peuter dat verliezen niet erg is en wat doe je als je kind niet tegen zijn verlies kan? (Meer...)

Winnen en verliezen

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.