Oudergids - Peuter

.. / Peuter / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Zien

Wanneer je kind tussen drieƫnhalf en vier jaar is, wordt op het consultatiebureau een oogonderzoek gedaan. Aan welke signalen kan je merken dat je kind slecht ziet? (Meer...)

Zien

Horen

Niet goed kunnen horen heeft mogelijk vervelende gevolgen voor de ontwikkeling van je kind. Hoe weet je of je kind slechthorend is en waar laat je dit testen? (Meer...)

Horen

Oogtest

Je kind krijgt twee keer een oogtest, tussen de drieƫnhalf en vijfenhalf jaar oud. Hoe zien de oogtesten eruit en wat gebeurt er als blijkt dat je kind niet goed kan zien? (Meer...)

Oogtest

Gehoortest

Als je denkt dat je kind gehoorproblemen of gehoorschade heeft is het verstandig om een gehoortest te laten doen. Waar laat je een gehoortest voor je kind doen? (Meer...)

Gehoortest

Lui oog

Een lui oog ontstaat doordat het oog zich tijdens de vroege kinderjaren niet goed heeft kunnen ontwikkelen. Waarom moet je er vroeg bij zijn en hoe wordt het behandeld? (Meer...)

Lui oog

Kleurenblind

Kinderen met kleurenblindheid zien de verschillen tussen kleuren niet goed. Het is een erfelijke aandoening. Wanneer kun je je kind testen en hoe vaak komt het voor? (Meer...)

Kleurenblind

Gehoorbescherming

Kinderen die niet goed kunnen horen, hebben vaak ook moeite met spreken en taal. Waarom is gehoorbescherming belangrijk en hoe voorkom je gehoorschade bij je peuter? (Meer...)

Gehoorbescherming

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959