Oudergids - Peuter

.. / Peuter / Media

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Mediaopvoeding

Als je media wilt aanbieden aan je peuter, is het belangrijk dat je dat samen doet. Hoe verloopt de ontwikkeling van kinderen tot basisschoolleeftijd op het gebied van media? (Meer...)

Mediaopvoeding

Adviezen mediagebruik peuters

De meeste peuters vinden televisie kijken en spelen met een telefoon of tablet erg leuk. Welke adviezen voor mediagebruik kun je als ouder het beste aanhouden? (Meer...)

Adviezen mediagebruik peuters

Geschikte media peuters

Peuters vinden het leuk om naar andere kinderen en dieren te kijken, ook via media. Wat voor programma’s, spellen en apps zijn geschikt voor je peuter? (Meer...)

Geschikte media peuters

Tips peuter-media

Er is veel geschikte media voor peuters, maar je moet wel weten waar je het kan vinden. Hoe en waar vind je tips voor leuke films, series, boeken en apps voor je peuter? (Meer...)

Tips peuter-media

Foto's op internet

Foto's van je baby delen op internet kan nadelige gevolgen hebben. Waar moet je op letten? (Meer...)

Foto's op internet

Media op het kinderdagverblijf

Ook op de kinderopvang of het kinderdagverblijf heb je te maken met mediagebruik. Waar moet je als ouder op letten? (Meer...)

Media op het kinderdagverblijf

Beeldschermtijd

Mediaopvoeding begint met het aanleren van gezonde digitale gewoontes. Het is vooral goed om duidelijk en consequent te zijn over beeldschermtijd. Hoe ga je hiermee om? (Meer...)

Beeldschermtijd

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959