Oudergids - Peuter

.. / Peuter / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Seksuele ontwikkeling

Peuters leren spelenderwijs hun eigen lichaam kennen en ontdekken wat ze prettig en onprettig vinden. Wat kun je doen om de seksuele ontwikkeling in goede banen te leiden? (Meer...)

Seksuele ontwikkeling

Groei

De middelste lijn op een groeicurve helpt de ontwikkeling van je kind in de gaten te houden, al is vooral de eigen groeilijn belangrijk. Hoe houd je bij of je kind goed groeit? (Meer...)

Groei

Ondergewicht

Een groeispurt, overal nee op zeggen. Het ondergewicht bij je kind kan verschillende oorzaken hebben. Wat is het gevaar en wat kun je doen? (Meer...)

Ondergewicht

Overgewicht

Overgewicht vergroot niet alleen de kans op diabetes, maar kan ook de eigenwaarde van je kind negatief beïnvloeden. Hoe stimuleer je je kind om gezond te eten en te bewegen? (Meer...)

Overgewicht

Gebit

De eerste tandjes komen als je baby ongeveer zes maanden oud is, de laatste als je kind een peuter is. Hoe houd je het gebit van je kind gezond? (Meer...)

Gebit

Lichamelijke problemen

Lichamelijke problemen, zoals scoliose of een hazenlip, kunnen de ontwikkeling van je kind belemmeren. Wanneer zoek je hulp en waar vind je lotgenoten? (Meer...)

Lichamelijke problemen

Ontwikkeling van de geslachtsdelen

De geslachtsontwikkeling van je kind verloopt in zijn eigen tempo. Hoe verloopt de geslachtsontwikkeling bij peuters en hoe maak je de geslachtsdelen van je kind schoon? (Meer...)

Ontwikkeling van de geslachtsdelen

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.