Oudergids - Baby

.. / Baby / Gedrag

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Slapen baby

Het slaapritme van baby's kan nogal verschillen. Wat is normaal slaapgedrag en hoe zorg je voor een goed slaapritme? (Meer...)

Slapen baby

Nachtrust

In de loop van het eerste jaar ontwikkelt je baby een dag- en nachtritme. Hoe verloopt deze ontwikkeling en hoe kun je het stimuleren? (Meer...)

Nachtrust

Slaapritme baby

Pasgeboren baby's slapen veel, zowel overdag als 's nachts. Wat is een normaal slaapritme en hoe ga je om met gebroken nachten? (Meer...)

Slaapritme baby

Slaaphouding

De houding waarin je kind slaapt is belangrijk voor de veiligheid en voor de ontwikkeling van het hoofd. Waar moet je op letten bij de slaaphouding van je kind? (Meer...)

Slaaphouding

Fopspeen en duimen

Om aan de zuigbehoefte van je baby te voldoen, kan je baby op een fopspeen of duim zuigen. Waar moet je op letten bij gebruik van een fopspeen en bij duimen? (Meer...)

Fopspeen en duimen

Dromen

Baby’s verwerken de indrukken van de dag in hun slaap. Daardoor kunnen ze vervelende dromen krijgen. Hoe ga je daar mee om? (Meer...)

Dromen

Slecht slapen

Baby's slapen niet altijd even goed. Tegen welke slaapproblemen kun je aanlopen en wat kun je ertegen doen? (Meer...)

Slecht slapen

Wiegendood

Om de kans op wiegendood te verkleinen is het belangrijk dat je zorgt dat je baby veilig slaapt. Welke maatregelen kun je nemen? (Meer...)

Wiegendood

Slaaptips

Baby's hebben veel slaap nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Hoe zorg je voor een goede nachtrust van je baby? (Meer...)

Slaaptips

Samen slapen

Samen slapen bevordert de band tussen jou en je baby. Waar moet je op letten bij het samen slapen? (Meer...)

Samen slapen

Vroeg wakker

Sommige baby's zijn heel vroeg wakker en hebben meer tijd nodig om in een slaapritme te komen. Hoe komt dit en wat kun je doen? (Meer...)

Vroeg wakker

Slaapproblemen voorkomen

Ieder kind slaapt weleens slecht. Wat zijn oorzaken van slaapproblemen en hoe voorkom je dat ze vaker optreden? (Meer...)

Slaapproblemen voorkomen

Fopspeen en duimen afleren

Als je baby ouder wordt, is het belangrijk om de fopspeen en het duimen af te leren. Hoe pak je dit aan en waar moet je nog meer op letten? (Meer...)

Fopspeen en duimen afleren

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.