Oudergids - Baby

.. / Baby / Gezondheid en veiligheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

De baby overlijdt

Als je baby overlijdt, beleef je als ouders een van de moeilijkste momenten in je leven. Wat kan en moet je doen als je baby overlijdt? (Meer...)

De baby overlijdt

Hoe vertel ik het?

Als je een kind hebt verloren, kun je, als je er klaar voor bent, je verdriet delen met mensen om je heen. Wat vertel je aan wie? (Meer...)

Hoe vertel ik het?

Verdriet en het rouwproces

Als je baby overlijdt, volgt een periode van intens verdriet. Wat kun je verwachten tijdens het rouwproces en hoe kun je ermee omgaan? (Meer...)

Verdriet en het rouwproces

Administratieve verplichtingen

Als je baby overlijdt, moet je aan een aantal administratieve verplichtingen voldoen. Wat moet je doen en wie moet dit regelen? (Meer...)

Administratieve verplichtingen

De begrafenis of crematie

Om op een goede manier het rouwproces in te gaan, is een passend afscheid en een mooie crematie of begrafenis van je baby heel belangrijk. Hoe pak je dit aan? (Meer...)

De begrafenis of crematie

Medische oorzaken en vragen

Als je baby overlijdt, vindt er vaak nog onderzoek en een nagesprek plaats. Waarom is dit belangrijk en wie kan je erbij helpen? (Meer...)

Medische oorzaken en vragen

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.