Oudergids - Baby

.. / Baby / Kraamtijd

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Lichaamshaar

Het lichaamshaar en hoofdhaar van baby's verschilt sterk. Wat is normaal en wanneer gaat het hoofdhaar groeien? (Meer...)

Lichaamshaar

Postpartum depressie

Als de somberheid na de bevalling niet overgaat na een paar dagen, kan dit een postpartum depressie zijn. Wanneer spreek je van een postpartum depressie en wat kun je doen? (Meer...)

Postpartum depressie

Apgarscore

Met de apgarscore wordt direct na de geboorte de algemene toestand of conditie van de baby gemeten. Wat houdt dit onderzoek in? (Meer...)

Apgarscore

Hielprik

Binnen zeven dagen moet je baby een hielprik krijgen. Waarom is dit nodig en wat gebeurt er als de uitslag afwijkt of onduidelijk is? (Meer...)

Hielprik

Geel zien

De eerste zeven dagen kan je baby een gele kleur krijgen. Hoe komt dit, wat kun je zelf doen en wanneer moet je hulp inschakelen? (Meer...)

Geel zien

Opgezette borstjes

Zowel jongens- als meisjesbaby's kunnen de eerste weken na de geboorte opgezette borstjes hebben. Hoe komt dit en wat kun je doen? (Meer...)

Opgezette borstjes

Moeder geworden

Hoe het is en voelt om moeder te zijn weet je pas als je het ervaart. Onzekerheid, twijfels en kraamtranen zijn normaal. Hoe ga je hier mee om? (Meer...)

Moeder geworden

Vader geworden

Vader worden is mooi en bijzonder, maar ook heel erg wennen. Wat kan je helpen en hoe kun je steun bieden na de bevalling? (Meer...)

Vader geworden

Kraamtranen

Met kraamtanen wordt bedoeld dat je vlak na de bevalling om de kleinste dingen kan huilen. Wat is de oorzaak en wat als een dip in een depressie omslaat? (Meer...)

Kraamtranen

Huidsmeer

Baby's worden geboren met huidsmeer: een laagje wit 'vet' op de huid en haartjes. Wat is de functie hiervan en wat kun je doen als het niet vanzelf verdwijnt? (Meer...)

Huidsmeer

Seks na de bevalling

Na de bevalling kun je binnen drie weken alweer zwanger worden. Waar hangt de keuze van anticonceptie vanaf en wat kun je gebruiken als je borstvoeding geeft? (Meer...)

Seks na de bevalling

Lichamelijk herstel

Hoe wordt je gezondheid gecontroleerd in de kraamtijd en wat kun je doen om goed te herstellen? (Meer...)

Lichamelijk herstel

Plassen en poepen baby

Tijdens de eerste week houdt de kraamverzorgende de urine en poep van je baby in de gaten. Wat is normaal en wat kun je doen als de kraamverzorgende afwezig is bj de verschoning? (Meer...)

Plassen en poepen baby

Pukkeltjes baby

Soms krijgt een baby veel pukkeltjes in de week na de geboorte. Wat kun je doen? (Meer...)

Pukkeltjes baby

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.