Oudergids - Baby

.. / Baby / Gezondheid en veiligheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Vaccinaties

Vaccinaties beschermen tegen bepaalde ziektes. Welke vaccinaties krijgt je baby en hoe effectief zijn ze? (Meer...)

Vaccinaties

Difterie

Difterie is een besmettelijke ziekte die de weefsels beschadigt. Wat zijn de ziekteverschijnselen en hoe kan je voorkomen dat je baby difterie krijgt? (Meer...)

Difterie

Kinkhoest

Kinkhoest is een gevaarlijke,besmettelijke ziekte die hevige hoestbuien veroorzaakt. Wat zijn de ziekteverschijnselen en wat kun je doen om kinkhoest bij je baby te voorkomen of behandelen? (Meer...)

Kinkhoest

Tetanus

Tetanus is een zeer gevaarlijke ziekte die de weefsels aantast. Wat zijn de ziekteverschijnselen en hoe kun je voorkomen dat je baby tetanus krijgt? (Meer...)

Tetanus

Polio

Polio is een besmettelijke ziekte die verlamming tot gevolg kan hebben. Wat zijn de ziekteverschijnselen en mogelijke complicaties, en wat kun je tegen polio doen? (Meer...)

Polio

Bof

De bof is een besmettelijke ziekte die een ernstige ontsteking tot gevolg kan hebben. Wat zijn de ziekteverschijnselen en hoe kun je voorkomen dat je baby de bof krijgt? (Meer...)

Bof

Mazelen

Mazelen is een zeer besmettelijke ziekte die hoge koorts en vlekken veroorzaakt en soms tot complicaties leidt. Wat zijn de mogelijke complicaties en wat kun je tegen mazelen doen? (Meer...)

Mazelen

Rodehond

Rode hond is een besmettelijke ziekte die vlekkerige, rozerode huiduitslag veroorzaakt. Wat zijn de ziekteverschijnselen en de risico's, en wat kun je tegen rode hond doen? (Meer...)

Rodehond

Reactie op de prikken

Baby's kunnen prima tegen vaccinaties, maar soms krijgen ze last van bijwerkingen. Welke bijwerkingen kun je baby krijgen na een vaccinatie en wat kun je doen? (Meer...)

Reactie op de prikken

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.