Oudergids - Baby

.. / Baby / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Kruipen

Vanaf ongeveer een halfjaar komen sommige baby's in de kruipfase: ze gaan op onderzoek uit. Hoe stimuleer je kruipen? (Meer...)

Kruipen

Zitten

Baby's van 12 maanden kunnen vrij goed zelfstandig ziten. Hoe verloopt dit proces en welke nieuwe spelletjes zijn leuk als je baby kan zitten? (Meer...)

Zitten

Staan

De meeste baby's kunnen staan als ze 1 jaar oud zijn. Hoe verloopt dit proces van zich optrekken naar los staan? (Meer...)

Staan

Lopen

Als je kind voor het eerst zelf gaat lopen, zet het zomaar vanuit een staande houding een paar stappen. Hoe leert je kind lopen? (Meer...)

Lopen

Schoenen

Als je baby goed kan lopen en ook buiten gaat lopen, kun je een paar echte schoenen kopen. Waar let je op bij de aankoop? (Meer...)

Schoenen

Motoriek in de eerste maanden

Bij de geboorte krijgen baby's een aantal automatische bewegingen mee: de reflexen. Wat zijn de bekendste reflexen en hoe ontwikkelt de motoriek zich in de eerste maanden? (Meer...)

Motoriek in de eerste maanden

Motoriek van 2 maanden tot lopen

Rond de drie maanden is je baby volop aan het experimenteren met zijn handen en voeten. Hoe ontwikkelt de motoriek zich totdat je kind gaat loslopen? (Meer...)

Motoriek van 2 maanden tot lopen

Buikligging

De buikligging is belangrijk om het ruggetje en de armpjes van je baby te versterken. Hoe kun je de buikligging stimuleren? (Meer...)

Buikligging

Op de tenen lopen

Het is normaal dat kinderen die net los lopen soms de neiging hebben om op hun tenen te gaan lopen. Wanneer moet je hiervoor naar de huisarts? (Meer...)

Op de tenen lopen

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.