Oudergids - Baby

.. / Baby / Gezondheid en veiligheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Veilig in bed en in de box

Prettig en veilig slapen is bealngrijk voor je baby. Hoe zorg je voor veiligheid in het bed en in de box van je baby? (Meer...)

Veilig in bed en in de box

Veiligheid thuis vergroten

Kinderen tot twee jaar zien geen gevaar: ze willen alles ontdekken. Hoe zorg je dat ze dat veilig kunnen doen? (Meer...)

Veiligheid thuis vergroten

Veilig met voedsel

In veel gevallen kun je voorkomen dat je baby zich brandt aan of verslikt in voedsel. Hoe voorkom je dit zoveel mogelijk en wat doe je in geval van verstikking? (Meer...)

Veilig met voedsel

Speelgoed

Ondanks de veiligheidseisen biedt het CE-keurmerk geen garantie dat speelgoed volkomen veilig is. Waar moet je op letten bij speelgoed voor baby’s? (Meer...)

Speelgoed

Veilig met hete dranken

Ongelukken met hete vloeistoffen kunnen ernstige brandwonden veroorzaken bij je baby. Hoe voorkom je dit zoveel mogelijk? (Meer...)

Veilig met hete dranken

In de woonkamer

Vanaf dat je baby begint te kruipen, moet je goed letten op de veiligheiod in de woonkamer. Hoe doe je dit? (Meer...)

In de woonkamer

In de keuken

Vanaf dat je baby begint te kruipen, moet je goed letten op de veiligheid in de keuken. Hoe doe je dit? (Meer...)

In de keuken

In de tuin

Buiten in de tuin spelen is goed voor de ontwikkeling van je baby. Hoe zorg je ervoor dat je baby veilig in de tuin kan spelen? (Meer...)

In de tuin

Een traphekje

Om te voorkomen dat je baby van de trap valt, kun je een traphekje plaatsen. Wat kun je nog meer doen voor een veilige trap en hoe oefen je het traplopen? (Meer...)

Een traphekje

Veiligheid in de box

De box is een veilige plek voor je baby om te liggen, bewegen en spelen. Waar moet je op letten bij het gebruik van een box? (Meer...)

Veiligheid in de box

Bedinrichting

Een veilig bed met het juiste beddengoed verkleint de kans op wiegendood. Wat zijn de veiligste keuzes bij het kiezen van beddengoed? (Meer...)

Bedinrichting

Uit bed vallen

Om te voorkomen dat je baby uit bed valt, kun je een aantal voorbereidingen treffen. Welke zijn dit en wat als je baby toch uit bed valt? (Meer...)

Uit bed vallen

Plek van het bed of de box

Om ongelukken te voorkomen, is de plek van het bed of de box belangrijk. Waar moet je op letten bij de plaatsing van het bed of de box van je baby? (Meer...)

Plek van het bed of de box

Veilig in bad

Om het baden van je baby nog leuker en veiliger te maken, kun je een aantal maatregelen nemen. Welke zijn dit? (Meer...)

Veilig in bad

Kleine voorwerpen inslikken

Je baby ontdekt de wereld onder andere door dingen in zijn mond te stoppen. Hoe voorkom je dat je baby kleine voorwerpen inslikt? (Meer...)

Kleine voorwerpen inslikken

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.