Oudergids - Baby

.. / Baby / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Taalontwikkeling

Een baby is meteen vanaf de geboorte sterk gericht op praten en taal. Als ouder heb je daar veel invloed op. Hoe bevorder je een goede taalontwikkeling in het eerste jaar? (Meer...)

Taalontwikkeling

Bibliotheek

In de bibliotheek vind je veel leuke boekjes en media voor je baby, zodat je je baby kunt voorlezen. Wat is BoekStart en waar vind je meer informatie? (Meer...)

Bibliotheek

Meertaligheid

Als je je baby meertalig wil opvoeden is het belangrijk dat je een manier kiest die bij je gezin past. Welke manieren en tips zijn er om je baby meertalig op te voeden? (Meer...)

Meertaligheid

Leren praten

Om je baby te leren praten moet je zelf veel met je baby praten. Hoe kun je het praten en de spraakontwikkeling stimuleren? (Meer...)

Leren praten

Leren praten stimuleren

Baby’s leren sneller praten als ze jou veel horen spreken. Op welke manieren kun je je baby stimuleren te leren praten? (Meer...)

Leren praten stimuleren

Taal tussen 1 en 2 jaar

De taalontwikkeling begint al als je kind nog een baby is. Rond één jaar spreekt het de eerste woordjes. Hoe verloopt de taalontwikkeling van je kind tussen 1 en 2 jaar? (Meer...)

Taal tussen 1 en 2 jaar

Voorlezen baby's

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van baby's. Hoe pak je dit aan en waar moet je op letten? (Meer...)

Voorlezen baby's

Babygebaren

Met gebaren kunnen baby's aangeven wat ze denken en nodig hebben. Welke spontane gebaren gebruiken baby's en hoe kun je ze stimuleren? (Meer...)

Babygebaren

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.