Oudergids - Ouderschap

.. / Ouderschap / Zorgintensieve gezinnen

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Overbelasting

Helaas raken veel ouders van een zorgintensief kind uiteindelijk overbelast. Hoe herken je de signalen van overbelasting en burn-out en wat doe je als het je teveel wordt? (Meer...)

Overbelasting

Boos en verdrietig

Als je een zorgintensief kind hebt, voel je je soms misschien boos en verdrietig. Welke gevoelens kunnen naar boven komen en waarom is dat normaal en niet erg? (Meer...)

Boos en verdrietig

Emoties van familie en vrienden

Als je een zorgintensief kind hebt, is het belangrijk dat er ook ruimte is voor de emoties van familie en vrienden. Hoe help je hen als ouder daarbij? (Meer...)

Emoties van familie en vrienden

Gevoelens van je kind

Een beperking, stoornis of ziekte heeft invloed op hoe het leven van je kind eruit ziet. Het kan verdrietig of gefrustreerd raken. Hoe help je je kind daarmee omgaan? (Meer...)

Gevoelens van je kind

In het hier en nu blijven

Als je een zorgintensief kind hebt, kun je allerlei zorgen over de toekomst hebben. Het is goed om in het hier en nu te blijven. Waarom is dat en hoe doe je dat? (Meer...)

In het hier en nu blijven

Goed voor jezelf zorgen

Als je veel zorg en verantwoordelijkheid draagt, is goed voor jezelf zorgen extra belangrijk. Hoe pas je dat in je dag en hoe vraag je daarbij om hulp van anderen? (Meer...)

Goed voor jezelf zorgen

Rouwproces

Het verwerken van je emoties als je een kind met beperking, stoornis of ziekte hebt staat gelijk aan een (chronisch) rouwproces. Wat zijn rouwtaken en hoe helpen ze je? (Meer...)

Rouwproces

Hulp vragen

Omgaan met de beperking, stoornis of ziekte van je kind is moeilijk, het helpt om hulp te vragen aan iemand uit je omgeving of een professional. Wat kan diegene voor je doen? (Meer...)

Hulp vragen

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.