Oudergids - Ouderschap

.. / Ouderschap / Zorgintensieve gezinnen

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Uitstapjes

Als je met een zorgintensief kind en de rest van je gezin een uitstapje maakt, wil je dat het voor iedereen ontspannend is. Hoe maak je het makkelijker voor jullie gezin? (Meer...)

Uitstapjes

Op aangepaste vakantie

Er zijn verschillende opties voor aangepaste vakanties voor je zorgintensieve kind in binnen- en buitenland. Welke mogelijkheden zijn er en waar vind je meer informatie? (Meer...)

Op aangepaste vakantie

Op vliegreis

Als je met een zorgintensief kind op vliegreis gaat, moet je met een aantal dingen rekening houden. Waar moet je aan denken en wanneer mag de luchtvaartmaatschappij weigeren? (Meer...)

Op vliegreis

Op vakantie zonder je kind

Een vakantie zonder je zorgintensieve kind geeft je de kans om op adem te komen, maar kan wel gemende gevoelens oproepen. Hoe ga je toch zo onbezorgd mogelijk op reis? (Meer...)

Op vakantie zonder je kind

Sport en bewegen

Sporten en bewegen is ook voor zorgintensieve kinderen goed en gezond. Waar vind je geschikte sportclubs en aangepaste sporten zodat je kind toch kan sporten? (Meer...)

Sport en bewegen

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.