Oudergids - Ouderschap

.. / Ouderschap / Je kind beschermen

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Veilig buitenspelen

Buiten spelen is harstikke gezond, maar je moet wel rekening houden met de gevaren die op de loer liggen. Hoe help je je kind veilig buiten spelen? (Meer...)

Veilig buitenspelen

Zomerhitte

Het is belangrijk om bij tropisch weer te voorkomen dat je kind uitdroogt, verbrandt of oververhit raakt door het veel water te laten drinken. Wat kun je nog meer doen bij zomerhitte? (Meer...)

Zomerhitte

Water

De meeste kinderen zijn gek op spelen in water, maar het brengt ook gevaren mee. Hoe voorkom je dat je kind verdrinkt in bad, het zwembad of in open water? (Meer...)

Water

Insecten

Een insectenbeet of -steek is meestal onschuldig, maar kan wel vervelend zijn voor je kind. Hoe behandel je een beet of steek en wat doe je als je kind allergisch is? (Meer...)

Insecten

Teken

Teken zijn kleine insecten, in het bos en in hoog gras, die ziekten zoals Lyme overdragen. Hoe moet je teken verwijderen bij je kind en wanneer moet je naar de huisarts? (Meer...)

Teken

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.