Oudergids - Ouderschap

.. / Ouderschap / Zorgintensieve gezinnen

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Impact op brussen

Een zorgintensief kind in het gezin heeft positieve en negatieve impact op de broers en zussen. Tegen welke problemen kunnen zij aanlopen en hoe herken je de signalen? (Meer...)

Impact op brussen

Opvoedvragen over brussen

In een gezinssituatie met een zorgintensief kind kan de opvoeding van brussen voor extra opvoedvragen zorgen. Hoe weet je of het goed gaat met je kind en waar vind je hulp? (Meer...)

Opvoedvragen over brussen

Één op één tijd

In een zorgintensief gezin is het belangrijk dat er voor de broers en zussen ook één op één tijd wordt vrijgemaakt. Hoe doe je dat en waar kun je hulp inschakelen? (Meer...)

Één op één tijd

Een vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon kan met je kind praten over onderwerpen waar het liever niet met jou over praat of die jij lastig vindt. Welke personen kun je daar voor vragen? (Meer...)

Een vertrouwenspersoon

Ideeën met en voor brussen

Er is veel informatie voor brussen beschikbaar, zoals ideeën voor uitjes, extra ondersteuning en informatie van lotgenoten. Waar kun je dit allemaal vinden? (Meer...)

Ideeën met en voor brussen

Broers en zussen ondersteunen

Broers en zussen van een kind die intensieve zorg nodig heeft hebben vaak behoefte aan wat extra ondersteuning. Hoe help je brussen er mee om te gaan? (Meer...)

Broers en zussen ondersteunen

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.