Oudergids - Ouderschap

.. / Ouderschap / Zorgintensieve gezinnen

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Familie en bekenden

Veel ouders vragen het liefst hulp aan familie en bekenden voor praktische zaken of een hart onder de riem. Hoe regel je hulp en hoe kan een professional je daarbij helpen? (Meer...)

Familie en bekenden

Lotgenotencontact

Als je een zorgintensief kind hebt heb je misschien baat bij lotgenotencontact om ervaringen uit te wisselen. Waar vind je lotgenoten en hoe ga je om met hun advies? (Meer...)

Lotgenotencontact

Opvoeddeskundige

Een opvoeddeskundige helpt je met vragen over de opvoeding, ontwikkeling en het gedrag van je (zorgintensieve) kind. Wat kan een speciaal opvoedprogramma voor je doen? (Meer...)

Opvoeddeskundige

Artsen en therapeuten

Met een zorgintensief kind heb je vaak automatisch een team van artsen en therapeuten om je heen. Op welke manieren kunnen zij jou en je kind ondersteunen? (Meer...)

Artsen en therapeuten

Speciale opvang of school

De speciale school of opvang van je kind kan jou als ouder ook ondersteunen met kennis en ervaring, of doorverwijzen. Waar vind je daar meer informatie over? (Meer...)

Speciale opvang of school

Client- en belangenorganisaties

Client of belangenorganisaties bieden op verschillende manieren ondersteuning aan jou als ouder. Voor welke ondersteuning kun je bij deze organisaties terecht? (Meer...)

Client- en belangenorganisaties

Maatschappelijk werk en welzijn

Als het niet meer lukt de zorg voor je kind te overzien, kan Maatschappelijk werk en welzijn je ondersteunen. Waar helpt een maatschappelijk werker je bij? (Meer...)

Maatschappelijk werk en welzijn

Psycholoog

Een psycholoog kun je helpen bij de emoties die het krijgen van een zorgintensief kind losmaakt en de impact op jou als ouder. Wat kan een psycholoog voor je betekenen? (Meer...)

Psycholoog

Vrijwilligerscentrales

Vrijwilligerscentrales bieden onder andere ondersteuning aan zorgintensieve kinderen. Om welke ondersteuning gaat dat en waar vind je meer informatie? (Meer...)

Vrijwilligerscentrales

Boeken, tijdschriften en website

Als je een zorgintensief kind hebt kan het je helpen om boeken, tijdschriften en websites te lezen over het onderwerp. Waar vind je deze informatie? (Meer...)

Boeken, tijdschriften en website

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.