Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Alternatieven

Als je op een natuurlijke manier geen kinderen kunt krijgen, heb je wel alternatieven. Wat zijn die alternatieven en wanneer is het juiste moment om daar voor te kiezen? (Meer...)

Alternatieven

Adoptie

Na adoptie wordt de juridische familieband met de biologische ouders verbroken en word jij de wettelijke ouder. Wat moet je weten als je erover denkt een kind te adopteren? (Meer...)

Adoptie

Draagmoeder

Als het voor jou niet mogelijk is zwanger te raken of een zwangerschap uit te dragen, kun je kiezen voor een draagmoeder. Waar moet je rekening mee houden? (Meer...)

Draagmoeder

Pleegzorg

Bij pleegzorg neem je tijdelijk een kind in huis om op te voeden. Welke vormen van pleegzorg zijn er en waar moet je rekening mee houden voordat je er aan begint? (Meer...)

Pleegzorg

Ongewenste kinderloosheid

Als je ongewenst kinderloos blijft, kun je een rouwproces doormaken. Hoe ga je om met vragen van anderen en wat kan helpen tijdens het rouwproces op weg naar acceptatie? (Meer...)

Ongewenste kinderloosheid

Opvoeden adoptiekind

Het opvoeden van een adoptiekind vraagt speciale aandacht en vaak een specifieke aanpak. Waarom is wennen aan een nieuwe omgeving moeilijk voor je kind en waar vind je hulp? (Meer...)

Opvoeden adoptiekind

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959