Oudergids - Kinderwens

.. / Kinderwens / Als zwanger worden niet lukt

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Vruchtbaarheidsproblemen

Steeds meer vrouwen hebben last van vruchtbaarheidsproblemen. Wat kun je daar zelf aan proberen te doen en wanneer is het tijd om hulp te zoeken? (Meer...)

Vruchtbaarheidsproblemen

Oorzaken onvruchtbaarheid

Als je na een jaar proberen nog niet zwanger bent kun je laten onderzoeken waarom het niet lukt. Wat zijn veel voorkomende oorzaken van onvruchtbaarheid? (Meer...)

Oorzaken onvruchtbaarheid

Extern onderzoek

Als het niet lukt om zwanger te worden, kunnen mannen en vrouwen een extern vruchtbaarheidsonderzoek laten doen. Hoe werkt dat en wordt er altijd een oorzaak gevonden? (Meer...)

Extern onderzoek

Naar de gynaecoloog

Als je langdurig problemen hebt met zwanger worden kan je huisarts je doorverwijzen naar de gynaecoloog. Bij welke signalen kan de huisarts je mogelijk doorverwijzen? (Meer...)

Naar de gynaecoloog

Zelfonderzoek

Als je na een halfjaar tot jaar proberen nog niet zwanger bent, kun je zelfonderzoek doen met de temperatuurmethode. Hoe doe je dat en wat doe je met de uitslagen? (Meer...)

Zelfonderzoek

Medische oorzaken bij de vrouw

Wanneer je niet of lastig zwanger wordt, kan dat liggen aan verschillende medische oorzaken. Wat veroorzaakt een verminderde vruchtbaarheid of moeite met zwanger worden? (Meer...)

Medische oorzaken bij de vrouw

Medische oorzaken bij de man

Als een man verminderd vruchtbaar is, is de kwaliteit van de sperma onvoldoende. Hoe onderzoek je de kwaliteit van de sperma? En wat is de rol van antistoffen hierbij? (Meer...)

Medische oorzaken bij de man

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959